De beste kleur voor je sollicitatie

De beste kleur voor je sollicitatie

Dat je strak in pak komt, wil niet altijd zeggen dat je op een net uiterlijk scoort. Kleur is namelijk ook erg belangrijk. Onbewust roepen kleuren emoties op. Met welke kleur maak je de beste binnenkomer tijdens je sollicitatiegesprek en met welke kleur cijfer je jezelf weg?

Kleur is emotie

Kleur is misschien niet alles, maar het roept vaak een emotie op bij mensen. Goed om je daar bewust van te zijn bij het kiezen van je outfit voor een sollicitatiegesprek.

Zelfs de Amerikaanse president bepaalt op basis van gelegenheid welke kleur stropdas of pak hij aan doet. Gaat hij voor agressieve onderhandelingen, dan kiest hij voor rood. Solliciteert hij naar medeleven en sympathie van het publiek, dan kiest hij voor het altijd betrouwbare blauw.

Ook tijdens solliciteren gelden de ongeschreven wetten van kleur.

Welke kleuren hebben welke betekenis?

De uitleg per kleur verschilt per continent en per land. Oftewel in Amerika heeft het dragen van de kleur geel een andere betekenis dan die in India. Wij gaan er voor het gemak van uit dat je deze sollicitatietip toepast in Nederland.

Donkerblauw en grijs
Stralen betrouwbaarheid, autoriteit, zakelijkheid uit. Goede kleuren als je wil overtuigen en loyaal wil overkomen. Blauw is, schijnt door onderzoek aangetoond, de beste “power kleur” voor het solliciteren en heeft de grootste succesfactor.

Rood
Een erg opvallende kleur, maar niet altijd in positieve zin. Rood kan agressief en opdringerig overkomen. Erg goed bij bijvoorbeeld in agressieve onderhandelingen. Kan ook weerstand opwekken. Gebruik rood eventueel voor een accentkleur, maar nooit voor een hele outfit. Rood kan je passie en energie benadrukken.

Zwart
Staat voor creativiteit, autoriteit, dramatisch en schept ook veel afstand. Daarom niet altijd een verstandige keuze als je voor een functie solliciteert. Zwart kan, maar gebruik het met mate.

Bruin
Is een ietwat saaie, niet-assertieve (passieve) kleur voor het solliciteren. Bruin is toegankelijk, aards en erg “save”. Niet geschikt als je een beetje spontaan en dynamisch wil overkomen, maar wellicht in vertrouwensfuncties daarentegen wel gepast. Bruin is een goede kleur als je een neutrale en open discussie wil voeren. Beige heeft hetzelfde effect.

Wit
Een neutrale kleur die de woorden puur, reinheid en fris uitstralen. Wit is een kleur die overal bij past. Vooral een witte blouse is een prima keuze, mits netjes gestreken en zonder vlekken natuurlijk!

Geel
Mits je een hele zachte toon geel gebruikt, is geel af te raden om te dragen voor een sollicitatiegesprek. Het schijnt dat mensen sneller hun geduld verliezen als ze in gele ruimtes verblijven. Wanneer geel teveel opvalt, is het vooral pijnlijk voor het oog. Wil je geel wel dragen, gebruik het dan heel subtiel. Datzelfde geldt voor oranje.

Groen
Groen is een zeer ongebruikelijke kleur voor een sollicitatiegesprek, maar kan een positieve emotie opwekken. Groen doet denken aan natuur, succes, rijkdom en veiligheid. Groen is de meest natuurlijke kleur voor het oog. Door (subtiel) een groene kleur in je outfit te dragen voelen mensen zich snel op hun gemak in jouw buurt, zonder dat je overheersend overkomt.

Paars
Symboliseert koninklijk, rijkdom, macht en sensitiviteit, liefde en passie. Paars wordt vaak gezien als een vrouwelijke kleur, dus als je als vrouw solliciteert met deze kleur, weet dan dat je hiermee je vrouwelijke kwaliteiten extra benadrukt. Dat kan ook nadelig zijn in een functie waar de harde zakelijkheid de boventoon voert.

Roze
Roze staat voor leuk, spannend, kalmerend en zacht. Ook deze kleur benadrukt vrouwelijkheid. Gebruik roze met mate of niet als je juist andere eigenschappen wil benadrukken.

Kies de kleur bij je functie

Zoals je merkt roepen kleuren verschillende emoties op. Ga niet in 3D grijs solliciteren op de functie van creative editor of bij een 'los en informeel bedrijf'. Omgekeerd geldt hetzelfde trek geen veelkleurig hawai-overhemd aan indien je voor een functie op een advocatenkantoor gaat.

Vind op onderwerp