De layout van je CV: wat kun je ermee?

De layout van je CV: wat kun je ermee?

De inhoud van je CV is heel belangrijk, maar de layout van je CV is als eerste zichtbaar voor de ontvanger van je CV. Is de layout van jouw CV genoeg onderscheidend? Wij hebben een aantal layout tips voor je op een rij gezet.

Er zijn talloze manieren om je CV op een bijzondere wijze vorm te geven (kijk hier maar eens voor inspiratie). Dit is ook niet gek; de CV layout is immers het allereerste wat recruiters te zien krijgen. Daarna komt pas de inhoud. Zorg er dus voor dat jouw CV eruit springt en anders is dan anderen!

Via https://re.vu/ kun je online een mooi CV maken. De door jou ingevoerde werkervaring, educatie en skills worden direct visueel gemaakt. Erg mooi en handig, en geen grafische ervaring vereist. Nog handiger: je kunt LinkedIn gebruiken om direct informatie te importeren. Ook kun je printscreens maken van je uiteindelijke online CV en de layout zo in een (makkelijk verstuurbare) PDF omzetten.

Wil je gewoon de 'oude manier' gebruiken? Als je bijvoorbeeld Word prefereert is dit natuurlijk geen probleem. Wel zijn ook hiervoor steeds meer sjablonen voor CV's beschikbaar om een mooie CV layout te krijgen. Maar ook andere tips zijn nuttig: gebruik bijvoorbeeld door je hele CV hetzelfde lettertype en dezelfde lettertypegrootte om chaos te voorkomen. Houd het strak en zakelijk, ga niet experimenteren met (te veel) kleurgebruik. EN SCHREEUWEN KOMT OOK NIET ZO GOED OVER. Zet alleen de noodzakelijke details op je CV.

Ben je er niet zeker van of jouw CV wel 'goed genoeg' is? Doe dan de gratis CV check van De Werkstudent!

Vind op onderwerp