Derya vertelt over haar eerste werkperiode bij ESOMAR

Derya vertelt over haar eerste werkperiode bij ESOMAR
Derya vertelt over haar ervaringen van haar eerste werkperiode van haar duale studie.“Ik heb er veel profijt van gehad dat ik mijn eerste werkperiode binnen een internationale omgeving heb volbracht.”
Derya vertelt over haar ervaringen van haar eerste werkperiode van haar duale studie. “Ik heb er veel profijt van gehad dat ik mijn eerste werkperiode binnen een internationale omgeving heb volbracht. Van augustus 2009 t/m januari 2010 heb ik mijn eerste werkperiode gevolgd bij ESOMAR. Het is een marketing research bedrijf dat naast station RAI ligt. In eerste instantie kwam ik binnen voor de functie 'datacleaning'. Uiteindelijk werd dat een combinatie van taken, waarna ik me op het laatst volledig op communicatie kon richten.

Ik heb veel operationele communicatieplannen gemaakt voor het personeel, waaronder een groot intranet project. Ik kwam erachter dat het bedrijf een intranet website had, maar deze werd niet meer gebruikt. Ik heb toen onderzocht watdaar de reden van was en ik heb een projectplan opgesteld om ervoor te zorgen dat er weer nieuw leven in geblazen kon worden. Om ervoor te zorgen dat ik draagvlak van het personeel kon krijgen, heb ik een team samengesteld met steeds 1 persoon van elke afdeling om zo te pijlen wat de meningen waren over mijn suggesties en ideeën voor een nieuwe/vernieuwde website. Aan het eind van mijn werkperiode heb ik voor de medewerkers (inclusief de director general, spannend vond ik dat ;-)) een presentatie gehouden over mijn intranet projectplan en heb ik ze een planning getoond en mijn ideeën voor hoe het intranet eruit moest komen te zien. Mijn werkperiode heb ik afgerond met een voldoende voor mijn assessment, dus dat was helemaal top!

Bij ESOMAR heb ik een onwijs leuke tijd gehad. Dat de voertaal Engels was, vond ik in het begin heel eng en ook echt een uitdaging, ik heb daar wel ontzettend veel van geleerd en praat nu net zo makkelijk Engels als Nederlands. Als je die drempel eenmaal een keer over bent gegaan, dan ben je echt wel van die vrees af. Ik heb er veel profijt van gehad dat ik mijn eerste werkperiode binnen een internationale omgeving heb volbracht. Dat kwam bijvoorbeeld van pas tijdens mijn tweede werkperiode bij Sony als Assistant Corporate Communications Coordinator.

De vele nationaliteiten die er in deze organisatie aanwezig zijn maakt het werk interessant. De lunch was altijd erg gezellig, mensen namen namelijk al hun 'eigen' gerechten mee, en daar kwamen dan weer vele leuke gesprekken uit voort. Verder hebben we een aantal leuke bedrijfsuitjes gemaakt met het team.
Ik raad alle duaal studenten aan om een periode te volgen bij ESOMAR, omdat je erg veel leert van de internationale cultuur en omdat het erg leuk is om met mensen uit zoveel verschillende culturen samen te werken. Voor het zoeken naar een werkperiode voor augustus zou ik willen adviseren, begin op tijd! Zoek uit bij welke bedrijven je wil werken en wees vooral niet bang om te bellen en gewoon te vragen of er vacatures zijn. Brutale mensen hebben de halve wereld en dat is echt waar! Wees daarbij altijd netjes in je communicatie en stel je professioneel op, dat wil ook zeggen, laat je niet ompraten, want ook jij kan eisen stellen!"

Wil je meer weten over een werkperiode bij ESOMAR? Neem dan contact op via De Werkstudent, Desiree Vriezen, projecten. 020 622 85 55 of dvriezen@werkstudent.nl

Vind op onderwerp