Drie voordelen van een flexpool

Drie voordelen van een flexpool

Flexpool: een veelgebruikt begrip op de arbeidsmarkt. Wellicht heeft u ook wel eens gehoord van poolmanagement of arbeidspool. Verschillende benamingen met dezelfde betekenis.

Maar wat houdt flexpool precies in? Wat is het belang ervan? Én het belangrijkste: Wat zijn de voordelen voor u als bedrijf? In dit artikel leest u alles wat u moet weten over flexpool.

Wat is een flexpool? 
Een flexpool bestaat uit een groep flexibele arbeidskrachten of flexwerkers. Het woord ‘flex’ zegt het al: het gaat om personeel dat flexibel ingezet kan worden. Met name als de bedrijfsvoering dit vereist. Zo kan een flexpool een uitkomst zijn wanneer er sprake is van pieken en dalen binnen uw bedrijf. 

Een flexpool vormt ook wel de zogeheten flexibele schil binnen het personeelsbestand. Het is namelijk bedoeld om het werkaanbod zo optimaal mogelijk af te stemmen op de beschikbare capaciteit. Én dit brengt voordelen met zich mee. 

Voordelen flexpool
Het grootste voordeel van een flexpool is de flexibiliteit. Vooral een goede oplossing als er binnen uw bedrijf niet constant werk is. Zet flexibele krachten in als het druk wordt en schakel ze af wanneer het minder druk is. Dit is namelijk mogelijk met inzet van een flexpool.

Flexpool kan ook een efficiënte oplossing zijn bij uitval van vaste werknemers door ziekte, vakantie of tijdens verlof. Zo kunt u snel en te allen tijde beschikken over geschikt personeel. Vaak kunnen flexwerkers ook direct aan de slag en is er weinig inwerktijd nodig. 

Allemaal pluspunten die mooi zijn meegenomen. Zie een flexpool als stabiel vangnet die goed is om achter de hand te hebben. Op deze manier kunt u snel schakelen en komt u verder niet voor verassingen te staan. 

Flexpool van De Werkstudent 
Buro De Werkstudent is sinds 1966 actief op de markt van arbeidsbemiddeling en is specialist in het beheren van flexpools inclusief het plannen daarvan. Voor diverse opdrachtgevers beheren wij verschillende flexpools. 

Planning en inroostering 
Uit ervaring weten wij onder andere dat planning en inroostering van medewerkers op de receptie een uitdaging kan zijn. Om hier goed op in te kunnen spelen werken we bij De Werkstudent met een op maat gesneden systeem. Onze ervaren intercedenten nemen deze belangrijke taak graag uit uw handen. 

Met de inzet van een flexpool van De Werkstudent bent u verzekerd van de juiste bezetting. Door ons wordt de in- en uitstroom van uw personeel beter beheersbaar. Én beschikt u over een betrouwbaar vangnet. 

Flexpool nodig? 
Wilt u werken met flexkrachten? Of wilt u nadenken over een flexibele schil binnen uw bedrijf? Graag helpen wij u met uw vraagstuk. Ga hier direct naar onze flexpool pagina of neem contact met ons op. 

Vind op onderwerp