Duale student als alternatief voor flexibel personeel

Duale student als alternatief voor flexibel personeel

Met een stagiair(e) heeft bijna iedere organisatie wel eens ervaring gehad. Een duale student is echter voor vele organisaties nog vrij onbekend terrein. Wat doet een duale student en wat zijn de voordelen van een zogeheten duale werkperiode?

Duale studenten vallen eigenlijk net tussen een stagiair(e) en een afgestudeerde starter in. Ze studeren wel, maar combineren dit met werk. Tijdens die studie wisselen ze driemaal een periode van zes maanden 40 uur per week betaald werk af met een half jaar in de schoolbanken.

Waarom deze vorm? Omdat het studenten de gelegenheid geeft meer werkervaring op te doen tijdens hun studie. Na het afstuderen hebben ze meer kennis in de praktijk opgedaan en hebben vaak ook nog eens goed ontwikkelde competenties. Ook voor een werkgever heeft dit natuurlijk veel voordelen. Een duale student kan zelfstandig en verantwoordelijk functioneren en heeft weinig begeleiding nodig.

Duale studenten vindt u in diverse studierichtingen. Bijvoorbeeld in de richtingen Commerciële Economie, Bedrijfseconomie, Accountancy en Bedrijfsinformatica. Ook Communicatie, Management, Economie & recht zijn doorgaans studies die in de duale vormen worden aangeboden.

Met duale studenten kunt u alle kanten op. Bijvoorbeeld bij de vraag naar extra capaciteit of een project of onderzoek waar u zelf niet aan toekomt. Wilt u meer informatie? De Werkstudent heeft nauwe samenwerkingsverbanden met hogescholen en voorziet sinds 1993 bedrijven in duale studenten. Indien u nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met
Uitzendbureau Werkstudent
op telefoonnummer 020 – 622 85 55 of per e-mail amsterdam@werkstudent.nl.

Meer lezen over de ervaring met duale studenten? Lees deze testimonial van onze klant.

Vind op onderwerp