Elizabeth Plokker & Charon Tolhuisen – The Conscious Club

Elizabeth Plokker & Charon Tolhuisen – The Conscious Club

Elizabeth Plokker & Charon Tolhuisen zijn de oprichters van The Conscious club: dé stadsoase aan de Lauriersgracht in Amsterdam. De dames hebben elkaar ontmoet op een Thaise paradijs en besloten samen een nieuw duurzaam avontuur aan te gaan. Lees mee en ontdek het verhaal.  

“In de winter van 2008 kwam ik (Elizabeth) een geheime hippiegemeenschap tegen op het Thaise eiland Koh Phangan die bekend staat als de Bay of Love. “The Bay” groeide uit tot mijn vaste stek waar ik elk jaar kwam om een maand lang mezelf op te laden in de zon. Een bijzondere plek waar ik omringd werd door mensen die met spiritualiteit bezig waren.

Toen Charon in 2012 de aandelen van haar succesvolle horecabedrijf Oestermeisje had verkocht, vertrok ze uit Amsterdam om de wereld rond te reizen. Toen ze eenmaal in Thailand aankwam op het eiland Koh Phangan, verbleef ze daar acht maanden. Vanuit haar favoriete coffee shack aan het strand genoot ze van het uitzicht en van de mensen.

Van The Bay naar The Conscious Club
In de zomer van 2015 hebben wij elkaar ontmoet op “The Bay”. Het was een magische zomer met een kleine groep mensen die al snel voor ons familie werden. Op een dag dobberden we samen op een luchtbed op zee. Zo deelde ik met Charon mijn plan om een duurzame oase op te starten in Amsterdam.

Een oase die de sfeer van ons Thaise paradijs terug moest brengen naar huis. We hadden een lang gesprek over het leven in Amsterdam en over het leven als ondernemers. Onze visie op de toekomst deelden we met elkaar. Ook de wens voor een meer ontspannen, duurzame en verbonden levensstijl in onze drukke hoofdstad.

Op een gegeven moment wist ik dat Charon dé zakenpartner was die ik zocht. Hoewel we elkaar pas twee weken kenden, vroeg ik haar om met mij mee te gaan in deze nieuwe onderneming. Gelukkig kwam Charon kort na mijn aanbod terug naar Amsterdam en zei ze ja op dit nieuwe avontuur: de geboorte van The Conscious Club.Spirituele en duurzame levensstijl

The Conscious Club is het eerste CO2-neutrale openbare grachtenpand van Amsterdam. We maken gebruik van een high-tech klimaatsysteem, de daken van ons prachtige pand staan vol zonnepanelen en ons hele interieur bestaat uit natuurvriendelijke producten.

Maandelijks worden er meer dan 500 lessen én events gegeven op het gebied van yoga, meditatie, ceremonies, martial arts, ademwerk, educatie, soundhealing, storytelling en dans. Zo speelt The Conscious Club in op een toename van het wereldwijde bewustzijn dat oproept tot een meer spirituele en duurzame levensstijl.

Zelf het goede voorbeeld geven was de sleutel in het idee om een transformationeel leer- en levensstijlcentrum te creëren voor lichaam, geest en ziel. Als wij een volledig duurzaam bedrijf konden opbouwen, dan kunnen anderen dat ook.

In 2017 lanceerde Eneco een grote campagne met ons als showcase van de nieuwe duurzame toekomst. Met meer dan 80 (inter)nationale publicaties in tijdschriften, boeken, kranten en televisie hebben wij met The Conscious Club bewezen dat duurzaamheid niet alleen mogelijk, maar ook nog eens prachtig is.

Vertrouwen als kompas
Het succes van The Conscious Club komt doordat we blindelings durfden te vertrouwen op ons eigen kompas. Daarnaast omarmden we de cadeautjes die het leven ons heeft aangereikt. We bleven onze passie volgen ondanks dat onze dromen groot waren.Tip voor startende ondernemers
Onze tip is dat je altijd je hart moet (blijven) volgen. Leuk vinden wat je doet is namelijk essentieel voor succes en geluk

Dromen & ambities
Qua toekomstplannen zijn we bezig om The Conscious Club uit te breiden naar nieuwe locaties. Een blije klant heeft ons ooit namelijk vertelt dat ze het liefst op elke straathoek een conscious club wil zien.

Waarom? Zij ging van een hele diepe depressie bij ons op ontdekkingsreis naar haar zelf, waarbij ze zichzelf weer vond. Zo heeft ze zelfs weer een succesvol autobiografisch boek geschreven over leven vanuit het hart.

Zulke persoonlijke verhalen zijn voor ons precies de reden waarom we dit werk doen. Én daar zijn we elke dag dankbaar voor. “

theconsciousclub.com
instagram.com/theconsciousclub/

Vind op onderwerp

AMSTERDAM DUURZAAM ONDERNEMEN