Eva Nouhet – AVA natural skin care

Eva Nouhet – AVA natural skin care

Als je zou weten wat er aan synthetische stoffen in beauty producten zitten, zou iedereen acuut overgaan op natuurlijke, biologische of zelfs vegan beauty producten. Eva Nouhet heeft met haar AVA natural skin care eerlijke producten ontwikkeld die beter zijn voor je huid. 
In dit interview kom je alles te weten over het ontstaan van haar natuurlijke huidproducten. Voortaan wil ook jij alleen nog maar puur natuur: AVA door Eva.

“Met de natuurvoedingswinkel van mijn oma in Frankrijk in de jaren 70-80 en het werk van mijn moeder in alternatieve geneeswijzen was biologisch voedsel heel normaal voor ons. Al wilde ik als kind ook ‘normale’ producten gebruiken uit de gewone wereld, toch heb ik de opleiding Natuurvoeding gevolgd en heb ik in de natuurvoedingswinkel gewerkt.

Mijn eigen verhaal
Voordat ik mijn eigen beauty lijn ontwikkelde, heb ik een webwinkel opgezet met biologische huidverzorgingsproducten. Op social media schreef ik blogs en promootte ik producten van anderen. Er waren momenten dat ik me niet helemaal in de filosofie van het bedrijf of het product kon verplaatsen. Hierdoor groeide het verlangen om mijn eigen verhaal naar buiten te brengen, daarom ben ik in 2016 met onderzoek begonnen hoe ik mijn eigen beauty producten kan ontwikkelen.Macadamia, avocado en shea boter
Om te beginnen wilde ik 100% natuurlijke huidverzorgingsproducten maken met een hoog gehalte aan werkzame stoffen uit planten, noten en zaden. Mijn producten dragen het keurmerk EcoControl. Er is een handcrème, dagcrème en anti-aging crème van AVA natural skin care. Hierin zit onder andere avocado olie, macadamia olie en shea boter waarvan bewezen is dat deze geweldige stoffen de huid verzorgen, cellen helpen vernieuwen en de elasticiteit van de huid verbeteren.

Macadamia en avocado olie zijn zachte en voedende oliën met een natuurlijke zonbeschermingsfactor. Het voordeel van Macadamia olie is de gezonde vetzuren (omega 7 en 9) en het lijkt veel op de menselijke huidvet waardoor het goed wordt opgenomen. Avocado olie is rijk aan vitamine E en vetzuren en verzorgt de droge en gevoelige huid.

Shea boter stimuleert het herstellend vermogen van je huid doordat het allantoïne bevat, het stimuleert celvernieuwing en heeft hydraterende eigenschappen. Maar er zit nog veel meer in de AVA crèmes. Op de website staan alle ingrediënten vermeldt en vind je blogs over leuke en interessante weetjes met betrekking tot huidverzorging.

Petroleum op je lippen?
Inmiddels is het heel normaal om te mediteren, we beoefenen yoga en eten vegetarisch. Verbazingwekkend is het hoe weinig bewust mensen zijn van wat er in huidverzorgingsproducten zit. Shampoos (ook hele dure), crèmes en lippenbalsem bestaan voor een deel uit (bewerkte) aardolie. Als je lippenbalsem gebruikt, smeer je gewoon petroleum op je lippen. Da’s best raar hoor!

Shampoos bevatten agressieve ontvetters die zo heftig zijn dat er middelen aan toegevoegd moeten worden om je haar weer zacht te maken en niet uit te laten drogen. Maar omdat je er weinig over hoort, weten mensen het gewoon niet. En daarom staat er zo veel informatie op mijn website in de vorm van blogs, om de wereld een beetje beter te maken.

Samenwerken
Als het om beauty producten gaat, zijn er strenge eisen op het gebied van houdbaarheid en hygiëne. Ik heb daarom een samenwerkingsverband gezocht met een Nederlands bedrijf dat hier ervaring in heeft. Zij ontwikkelen de crèmes en voeren testen uit. Mijn onderzoek heeft anderhalf jaar geduurd en sinds begin 2018 zijn de handcrème, dagcrème en de anti-aging crème te koop via de webwinkel en verschillende verkooppunten.

De doosjes om mijn beauty producten zijn gemaakt van plantenafval: er komt geen boom aan te pas. Het geslaagde ‘Paperwise’ heeft een natuurlijke en professionele uitstraling. Dit komt ook door het design: het logo en de natuurlijke kleuren die ik gebruik.

We zijn helaas nog niet zo ver dat alles 100% natuurlijk, dus zonder plastics, verpakt kan worden zonder in te leveren op houdbaarheid, gebruiksgemak en hygiëne: een glazen pompje kan niet en bioplastics gemaakt uit suikerriet worden sneller afgebroken dan de crèmes zelf. Het vergt nog aandacht, maar ik houd de ontwikkelingen goed in de gaten.

Tip
Als voor alles een oplossing is gevonden, kunnen de crèmes verkocht worden. Sales en marketing vragen dan aandacht. Dit is meteen ook een tip voor startende ondernemers: een goede website maken die ook goed vindbaar is, vraagt aandacht en tijd. Hetzelfde geldt voor social media: het duurt even voor je naamsbekendheid hebt ontwikkeld. Al deze dingen doe ik zelf en daar mag ik best trots op zijn.

Ambities
Het liefst heb ik een volledige lijn van alle beauty producten in mijn AVA assortiment; van shampoo tot deodorant. Op dit moment ben ik bezig met de gezichtsreinigingsmelk en –lotion, want de crèmes werken natuurlijk beter op een schone huid en die wil je dan ook ‘natuurlijk’ schoon hebben.

Het is een grote wens om uit te breiden met verkooppunten in het buitenland. Binnenkort worden AVA producten al in België verkocht, dat is geweldig. Daarnaast ben ik eerlijk gezegd pas helemaal happy als alle natuurlijke producten ‘normaal’ zijn geworden. En de ‘normale’ producten verdwenen zijn. Natuurlijk is de norm, en daar zet ik me met hart en ziel voor in!"

www.avanaturalskincare.com 

Deze blog maakt deel uit van de rubriek Eigen Baas. Ben jij ook een bedrijf aan het opzetten? Of heb je een bedrijf opgezet in Amsterdam als (student)ondernemer op een innovatie en duurzame manier? Of ken je iemand uit jouw omgeving? Laat het ons weten via pr@werkstudent.nl
Wie weet is jouw verhaal of van iemand uit jouw omgeving binnenkort hier te lezen op onze website!

Vind op onderwerp

VEGAN NATUURLIJK BIOLOGISCH