Fasensysteem fase A, B, C uitzendovereenkomst

Wil jij het fasensysteem in een notendop leren kennen? Lees dan hieronder de toelichting van de verschillen tussen fase A, B en C.


Wil jij het fasensysteem in een notendop leren kennen? Lees dan hieronder de toelichting van de verschillen tussen fase A, B en C.

Fase A
Je zit in fase A zolang je nog geen 78 weken voor een uitzendonderneming hebt gewerkt. Elke week waarin je werkt telt mee voor de opbouw van de fasen. Het aantal uren is niet van belang. Je kan telkens een nieuwe opdracht aangaan bij verschillende opdrachtgevers. In fase A wordt in het algemeen een contract gesloten met het uitzendbeding. Dit betekent dat als de opdracht eindigt ook jouw contract met Buro De Werkstudent eindigt. Je kunt natuurlijk altijd aangeven dat je nog verder wil werken voor ons. In dat geval zoeken we graag een nieuwe passende baan voor je. Als je 26 weken of langer niet wordt uitgezonden naar een opdrachtgever, dan begint de telling van 78 weken opnieuw.

Fase B
Heb je fase A voltooid en blijf je werken voor Buro De Werkstudent, dan kom je in fase B. In fase B worden contracten van bepaalde tijd afgesloten. Fase B duurt maximaal twee jaar of acht contracten. De duur van de contracten kan variëren en wordt door ons bepaald. Als je in fase B langer dan 13 weken niet wordt uitgezonden, dan begint de telling van fase B opnieuw. Ben je 26 weken of langer niet voor ons werkzaam, dan begint de telling van fase A opnieuw.

Fase C
Heb je fase B voltooid en blijf je werken voor Buro De Werkstudent dan kom je in fase C. In fase C wordt een contract gesloten voor onbepaalde tijd. Een contract voor onbepaalde tijd kan natuurlijk ook beëindigd worden. Voor Buro De Werkstudent gelden de wettelijke vereisten van opzeggen via het Centrum voor Werk & Inkomen of via de kantonrechter. Als je na beëindiging van fase C binnen 26 weken weer voor ons gaat werken dan begin je weer bij fase B. Als je 26 weken of meer niet voor ons hebt gewerkt, dan val je terug naar het begin van fase A.
Deel deze pagina
vind op onderwerp