Floris Verheij & Fleur Nijland– Woodlane Products

Floris Verheij & Fleur Nijland– Woodlane Products

Woodlane Products is opgericht door Floris Verheij & Fleur Nijland. Een bedrijf  in Amsterdam waar je terecht kunt voor duurzaam speelgoed, sport, lifestyle- en woonaccessoires. 


Bij alle producten maken ze op een creatieve en duurzame manier gebruik van materialen. Dit is niet het enige wat de twee ondernemers doen. Lees mee en kom meer te weten. 

“Ons bedrijf Woodlane Products bestaat sinds 2017 en is gevestigd in Amsterdam. Ons doel was en is nog steeds om esthetisch en maatschappelijk verantwoorde speelgoed -en woonaccesoires collectie te ontwikkelen. Hierbij maken we op een creatieve en duurzame manier gebruik van materialen. 

Woodlane Products is ontstaan doordat we als jonge ouders werden overspoeld met grote hoeveelheden plastic speelgoed. Vaak van slechte kwaliteit met een korte levensduur, gemaakt van virgin plastics. Slecht voor het milieu en een drama voor je interieur.

We zijn in die tijd begonnen met de ontwikkeling van het Woodlane merk met de Little Bamboo Shops als eerste productlijn. Dit zijn speelgoedwinkeltjes van duurzaam bamboe materiaal. Mooi om te zien, leuk om mee te spelen én van een kwaliteit die generaties lang meegaat. De naam “Woodlane” komt van de fictieve straatnaam waar de winkeltjes staan.

Uitbreiding Woodlane Products Group 
Het Woodlane assortiment breidde zich snel uit met meer speelgoed en lifestyle accessoires van natuurlijke,  gerecyclede en geupcyclede materialen. We leveren inmiddels aan consumenten, winkels en ook aan bedrijven. Zo kan een speelgoedbusje van bamboe of gerecycled materiaal bijvoorbeeld worden bedrukt als bedrijfswagentje en de Little Bamboo Garage als autodealer. Erg leuk als relatiegeschenk!Ook verzorgen wij upcycling projecten op maat. Wanneer een bedrijf bijvoorbeeld oude werkkleding of onverkoopbare voorraad heeft liggen, dan kunnen wij daar vaak leuke producten van maken die dit bedrijf bijvoorbeeld weer als relatiegeschenk in kan zetten. Zo krijg je unieke producten met een leuk verhaal.

In 2019 zijn we onder ‘Woodlane Products Group’ ook Apa-label gestart. Dit is een B2B website met een groot assortiment aan duurzame relatiegeschenken en giveaways. Naast onze eigen Woodlane producten verkopen wij ook producten van andere leveranciers met een duurzaam assortiment.

Zo bieden wij aan bedrijven een leuke mix van premiums en relatiegeschenken met beperkte impact op het milieu. Van gerecycled notitieboekjes tot geupcyclede tassen. Én natuurlijk kan alles met een logo worden bedrukt of volledig worden gecustomized.

In 2020 zijn we in samenwerking met oud hockey International Kim Lammers de webshop www.kimlammerssports.com en gerecycled kledingmerk CIRCULR gestart; een duurzame sport- en lifestyle collectie welke bestaat uit producten van geupcyclede, gerecyclede en bio-based materialen. Van drinkfles van gerecycled plastic, bidon gemaakt van bio-based kunststof, tassen van geupcyclede binnenbanden tot sportkleding van gerecycled textiel. Net als bij Apa-label is de collectie ook beschikbaar voor bedrijven dus bijvoorbeeld met een bedrijfslogo.

Informeren & inspireren
Wij zien veel onnodige verspilling van bruikbare reststromen. Onze missie is om zowel consumenten als het bedrijfsleven te informeren en te inspireren over alternatieven voor virgin materialen en te laten zien wat er al mogelijk is met de beschikbare reststromen. Hopelijk inspireren en motiveren wij anderen ook te produceren en consumeren met respect voor het milieu en voor elkaar. Reduce - Reuse - Recycle - Respect!

Mooie samenwerkingen 
We zijn erg trots op het feit dat producten van Woodlane inmiddels in winkels door heel Europa worden verkocht en dat er grote bedrijven zijn die Woodlane producten als relatiegeschenk hebben ingezet. Dat een consument een product van ons in zijn/haar interieur wil opnemen of een bedrijf zijn merk op jouw product wil zetten laat zien dat je ontwerpen en ideeën gewaardeerd worden en dat je commercieel op de juiste weg bent.Natuurlijk zijn er altijd uitdagingen als je onderneemt. Maar als het makkelijk zou zijn dan zou iedereen voor zichzelf beginnen. We zijn trots dat we creatief blijven doorzetten en naast alle productontwikkeling in de afgelopen twee jaar ook Apa-label zijn gestart en een samenwerking met Kimlammerssports. Voor de toekomst hebben we mooie plannen en leuke samenwerkingen staan. Zo blijven we in beweging.

Tips voor startende ondernemers 
Wees creatief, ga je eigen weg en zet vooral door. Praat over je ideeën met vrienden en ervaringsdeskundigen om ze bij te schaven maar wees niet bang om goedbedoelde adviezen af en toe ook in de wind te slaan.

Dromen & ambities 
Onze ambitie is om meer en meer mensen bewust te maken om zo awareness te creëren. Wij vinden het belangrijk dat iedereen goed nadenkt voordat ze een bepaald product aanschaffen.

In de nabije toekomst willen we een roadtrip van enkele maanden maken door Europa om lokale, duurzame initiatieven, productiefaciliteiten en ateliers te bezoeken en samenwerkingen af te sluiten.

We willen ons bedrijf zo inrichten dat we het meerdere maanden per jaar op afstand kunnen besturen. Naast duurzaam ondernemen willen we ook onze sociale impact vergroten door met verschillende goede doelen samen te gaan werken. Kortom plannen genoeg!”

www.woodlane.eu
www.instagram.com/woodlaneproducts/

Vind op onderwerp