Ga toch fietsen!

Ga toch fietsen!

Je merkt dat de lente eraan komt wanneer steeds meer mensen 's ochtends besluiten op de fiets te stappen. Dit is natuurlijk een erg goede zaak!

En niet alleen voor het besparen van benzinekosten. Werkstudent zet daarom een aantal leuke fietsinitiatieven op een rij om je te inspireren!

1. Gratis fiets.
Een van deze initiatieven is een reclamefiets.
Je krijgt geheel gratis deze fiets aangeboden, als je het geen probleem vindt rond te fietsen als een bewegend reclamebord. Een initiatiefnemer van de gratis fiets is RedStarMedia. Een groot nadeel: de vraag naar deze fietsen was zo groot dat het bedrijf hier voorlopig nog niet aan kan voldoen.

2. Fietsen voor weinig
Een aantal andere initiatieven richten zich op fietsen van goedkoop of gerecycled materiaal. Zo bestaat er bijvoorbeeld al een prototype voor een kartonnen fiets. Een ander bijzonder concept is de plastic fiets. Jammer genoeg allebei nog niet in productie maar deze alternatieven zijn in ieder zeer goedkoop en diefstal-proof!

3. Fietsenstalling
Een andere oplossing voor fietsendiefstal: de fietsenhangar en het opbergsysteem 'bikes in the air.' De fietsenhangar/trommel is een kleine overkapte opbergruimte voor een aantal fietsen. Huur deze bij de gemeente of zet 'em neer in je tuin. Een ander bijzonder concept is 'bikes in the air.' Al denken we dat de gemeente hier wel iets meer moeite mee heeft!

Ken jij meer leuke fietsplannen? Stuur ze dan naar pr@werkstudent.nl.


Vind op onderwerp