Hoe werken wij thuis? Deel 2

Hoe werken wij thuis? Deel 2

Deze blog maakt onderdeel uit van de reeks 'Hoe werken wij thuis?'. Lees de eerste versie op onze website. 

Inmiddels zijn we een paar weken verder. Aan het thuiswerken ben ik gewend maar toch, ik mis mijn collega’s. Videobellen is een prima middel en werkt efficiënt maar ik mis de chemie met anderen. En als bijvoorbeeld bij één persoon de camera niet werkt, bij een ander het geluid hapert… dan mis je signalen van elkaar. Even sparren als groep gaat ‘face to face’ toch makkelijker.

De afgelopen week heb ik (toevallig) minder thuis gewerkt. Op maandag en donderdag was ik op de vestiging Amsterdam. Dinsdag was ik op Schiphol o.a. voor de verloning. Die dag hield premier Rutte weer een persconferentie waarin meer duidelijkheid over het vervolg van de maatregelen zou komen. 

Op de vrijdag ervoor gonsde het al van de geruchten. Zou er versoepeld worden? Zo ja, wat? De premier had aangegeven dat we moesten nadenken over de anderhalve meter samenleving en plannen moesten maken. En dat deden we enthousiast en massaal!

Tijdens de persconferentie begreep ik al snel dat we nog wel een tijdje met de ‘intelligente lockdown’ maatregelen moeten blijven leven. Begrijpelijk, want de zorg werkt nog steeds boven capaciteit. En fijn voor mensen met kinderen in de basisschoolleeftijd dat zij vanaf 11 mei a.s. een aantal uren zonder kinderen om zich heen kunnen thuiswerken.

Toch was ik een beetje teleurgesteld. En met mij meer mensen die hoopten dat hun branche 'van slot' zou mogen. Laten we hopen dat er 2e helft mei (of eerder?) betere berichten komen.

Woensdag was weer een thuiswerkdag. Die dag sprak ik een paar van onze opdrachtgevers die gehoopt hadden duidelijkheid te krijgen over de herstart van hun activiteiten. Voor de tussentijdse energie ben ik tussen de middag (als pauze) lekker even gaan wandelen. Stevig doorstappen en mijn hoofd leegmaken. Dat gaf een boost voor de middag. En het was heerlijk weer. 

Eh, voor de duidelijkheid, ik werk nog steeds binnen aan mijn eettafel ;-) 

Donderdag kwamen in Amsterdam weer de eerste aanvragen voor de buitenschoolse opvang binnen. Toen ik ’s avonds thuis kwam, keek ik eens goed naar mijn tuintje. Mijn weekendplannen waren duidelijk: onkruid, onkruid en nog eens onkruid verwijderen!

Vind op onderwerp

HETNIEUWEWERKEN CORONASITUATIE THUISWERKENDEWERKSTUDENT