Hoe werken wij thuis? Deel 3

Hoe werken wij thuis? Deel 3

  Deze blog maakt onderdeel uit van de reeks 'hoe werken wij thuis?'.Onze collega Karin neemt jullie mee in haar thuiswerk situatie. Lees de vorige twee versies ook op onze website. 

Afgelopen maandag was het Koningsdag die dit jaar 'woningsdag' genoemd werd. Voor ons was het een vrije dag.  Gelukkig was het weer goed, in tegenstelling tot voorgaande jaren. Die mazzel hadden we in ieder geval :-)

Dus had ik geen enkel excuus om niet verder te gaan met het wieden van onkruid. Geen enge giftige middeltjes, gewoon ouderwets handwerk. De beperkende factor bleek de inhoud van mijn groenbak te zijn. In de straat was het rustig: hier en daar een vlag met wimpel. Ik heb niet de indruk dat de nationale toast veel bijval had. Misschien veel stiekeme drinkers?

Via Teams dinsdag overleg gehad met het Schiphol team. Het ging met horten en stoten door de af en toe haperende verbinding. En op een gegeven moment viel iedereen weg. Gelukkig hadden we toen de rondvraag achter de rug. Teams vond het blijkbaar wel welletjes.

Goed om te horen dat jullie ook voor een praatje of een luisterend oor bellen!

’s Middags was ik op het Badge Center van de luchthaven Schiphol. Daar was het heel rustig. Gelukkig zijn ze wel open, zodat de schipholpassen voor een aantal opdrachtgevers wel verlengd kunnen worden, ook al kan er nu niet gewerkt worden. Verder heb ik een praatje gemaakt met de aardige dame die de toiletten en de gangen schoon houdt. In totaal heb ik 7 personen gezien op The Base. Allemaal op de gepaste afstand…

Woensdag was een thuiswerkdag. Een opdrachtgever wil de inhuur verlengen en daar moest het één en ander voor berekend en geschreven worden. Ook heb ik contact opgenomen met de betreffende medewerker om te vragen of zij ook akkoord was. Verder contact opgenomen met een aantal bedrijven om te vragen of ze geïnteresseerd zijn om met ons samen te werken. Wordt vervolgd…. 

In de pauze een wandeling gemaakt en wat boodschappen gehaald. Voor de noodzakelijke frisse neus! 

Het kantoor in Amsterdam stond donderdag op de planning. Het viel mij op dat het toch weer iets drukker op de snelweg en in de stad was. Op de vestiging overleg gehad met collega’s en plannen gemaakt voor als we met z’n allen niet meer zo beperkt worden door alle maatregelen. 

Begeleiding van mensen die langdurig ziek zijn, valt ook binnen mijn takenpakket. Vandaar dat ik telefonisch overleg met Werkwijzer Mobiliteit had. Sommigen van jullie hebben bij verzuim weleens contact met één van hun medewerkers gehad. Voor mensen die nu ziek zijn en niet de benodigde behandelingen kunnen krijgen vanwege de maatregelen is het nu extra zwaar! 

Op de terugweg ben ik nog even langs het kantoor op Schiphol gereden om de brievenbus te legen. Vrijdag toch nog even een paar uurtjes gewerkt, onder andere aan deze blog. 
 
Hoop dat het jullie ook goed gaat en blijf gezond!

Vind op onderwerp

HETNIEUWEWERKEN CORONASITUATIE THUISWERKENDEWERKSTUDENT