Hoe werken wij thuis? Deel 4

Hoe werken wij thuis? Deel 4

Deze blog maakt onderdeel uit van de reeks 'hoe werken wij thuis?'.Onze collega Karin neemt jullie mee in haar thuiswerk situatie. Lees de vorige drie versies ook op onze website. 

Vorige week was het een rommelige week. Er deden verschillende verhalen de ronde over wat er wel of niet misschien binnenkort zou mogen. Woensdag was de dag waarop we meer zouden hor

Maandag begon als een echte maandag: telefoonstoring. Gelukkig konden de collega’s die thuis aan het werk waren wel inloggen dus jullie hebben daar niets van gemerkt! Verder was het een verloningsdag. De gewerkte, vakantie- en contracturen moesten ingeboekt worden want dinsdag was Bevrijdingsdag. Dan hebben we 1 x per vijf jaar een vrije dag. ’s Avonds keek ook ik tv,  naar de Dodenherdenking in de Nieuwe Kerk en op de Dam. Een bijna lege Dam, dat deed heel wat!

Dinsdag was een vrije, zonnige en rustige Bevrijdingsdag. Ook maar weer een wandeling langs de Geniedijk gemaakt. Veel bloeiend fluitekruid en de schapen en lammetjes liepen ook weer op de dijk. Dat gaf een echt voorjaarsgevoel.

Woensdag was best spannend. Wat zou er nu echt gaan veranderen? Het wachten was op de persconferentie die avond. Maar voor die tijd was er genoeg te doen. Ook ging de website even plat. Klasse Arjan, dat je het weer snel wist op te lossen!

De telefoonproblemen waren nog niet opgelost. Echt technisch aangelegd ben ik niet. Vroeger deed ik ook de thuistaak (afdrogen) van mijn broer, als mijn fietsband lek was. Maar ik mocht nu van de helpdesk alle apparaten uit en aan zetten, stekkertjes eruit halen en er weer inzetten. Dat lost niets op dus de helpdesk zou een monteur sturen. Eerste mogelijkheid vrijdagochtend. Weliswaar op mijn niet werk dag, maar ja, het kon niet anders.

En toen de persconferentie om 19 uur. En wat een opluchting voor een heleboel mensen. Niet alleen kappers etc maar ook fysiotherapeuten hadden zicht op herstart op korte termijn. En dat was heel goed nieuws voor mensen die fysiotherapie nodig hebben om te herstellen! En natuurlijk ook leuk voor alle sporters die vanaf 11 mei weer aan slag zijn….

Donderdagochtend was ik in Amsterdam voor overleg op gepaste afstand. Grote vraag was natuurlijk welke opdrachtgevers niet alleen opstarten maar ook weer een beroep zouden doen op jullie en ons.  In de middag telefonisch overleg gehad met mensen die een telefonisch consult bij de bedrijfsarts gehad hadden. Fijn te merken dat iemand weer een stap in de gezonde richting kan zetten.

Vrijdagochtend kwam de monteur om het telefoonprobleem op te lossen. Hij bleek één van de mensen te zijn die een paar jaar geleden ook de aanleg gedaan had. Na enige doormeten bleek een apparaatje kapot te zijn. Ik vreesde nog dat hij daarvoor terug moest komen maar hij had al een vermoeden en had een nieuwe bij zich. Abdel: hartelijk dank!

Dus om 13.30 uur begon ik met een goed gevoel aan mijn weekend.

Vind op onderwerp

HETNIEUWEWERKEN CORONASITUATIE THUISWERKENDEWERKSTUDENT