Hoe werken wij thuis? Deel 5

Hoe werken wij thuis? Deel 5

Deze blog maakt onderdeel uit van de reeks 'hoe werken wij thuis?'.Onze collega Karin neemt jullie mee in haar thuiswerk situatie. Lees de vorige twee versies ook op onze website. 

Dit was een werkweek zonder feestdagen. Én de eerste week volledig op kantoor! Donderdag in Amsterdam en de rest op Schiphol.

De kantoren zijn nog gesloten voor vrije inloop. Zodra we Corona proof ook voor jullie opengaan, laten we dat natuurlijk weten. Voor noodgevallen werd en wordt een uitzondering gemaakt.

Om de vestgingen aan te passen, zijn er diverse plannen gemaakt en diverse zaken aangeschaft. Iedereen moet op 1½ meter afstand van elkaar werken, dus dat is passen en meten. De voorschriften van RIVM, overheid en de ABU/ DOORZAAM zijn hiervoor de leidraad.

In Amsterdam zijn wenteltrappen waar je elkaar niet op 1½ meter kan passeren. Dus loopt er iemand de trap op of af, dan moet je even wachten. 

Én het valt niet mee om ingesleten gewoontes ‘opeens’ aan te passen. Stond je drie maanden geleden gezellig met een aantal mensen in de keuken te kletsen en te wachten totdat het water in de waterkoker kookte... tja dat kan niet meer. 

Dan sta je te dicht op elkaar. Dat betekent wachten op de gang totdat een collega klaar is met het smeren van de boterhammen of het maken van een tosti. 

Vestiging Amsterdam zorgde de afgelopen week voor nieuwe vacatures. Heel mooi! Deze zijn in eerste instantie aangeboden aan de mensen die nu onder de NOW-regeling vallen. Op deze manier kan iemand weer aan de slag; de bedoeling van de NOW-regeling. Verder was er nog meer goed nieuws: op woensdag ging ARTIS weer open voor publiek!

De vestiging Schiphol zit in The Base C waar heel veel kantoren gevestigd zijn. Onder de gebouwen zit een parkeergarage waar geparkeerd kan worden. Dan met lift of trap naar boven en je staat bijna voor de vestiging.

Veel medewerkers van het kantoor op Schiphol werken in beveiligd gebied. Daarvoor moet je een schipholpas hebben. Deze krijg je als je een goedkeuring van de AIVD hebt ontvangen. Heb je deze, dan vragen wij, samen met de opdrachtgever, een schipholpas aan en wordt er een afspraak gemaakt. 

Je gaat dan naar het Badge Center en neemt paspoort en VGB mee. Daar maak je (afhankelijk van jouw werk) één of meerdere testen. Na het behalen krijg je een schipholpas in bruikleen. En als je gaat verlengen, vragen wij dat weer voor je aan, ga je naar het Badge Center en moet je weer paspoort en VGB meenemen.

Een dame was helaas haar VGB kwijt en moest haar pas verlengen. Dat was op Schiphol de enige bezoeker op de vestiging.  Het is stil op Schiphol…….. er stijgt bijna geen vliegtuig op ….Maar er zijn hoopvolle berichten!

Vind op onderwerp