Wil jij ook betaald worden om naar de dikste Festivals te gaan?

Wordt festivalmedewerker! Lees verder

Hoe werken wij thuis?

Hoe werken wij thuis?

Laat ik mij allereerst voorstellen: Mijn naam is Karin Hasenaar en ik werk sinds 2000 voor Buro de Werkstudent Ik ben begonnen op de vestiging Schiphol. Tegenwoordig werk ik op en voor beide vestigingen. Mijn werk bestaat voor het grootste deel uit HR taken. Dat werk gaat gewoon door. Dit in tegenstelling van sommige van mijn collega’s die in de afgelopen weken een deel van hun werkzaamheden hebben zien verdampen.

Ook in het Corona tijdperk werk ik soms op één van de vestigingen. Op maandag 6 april hadden we overleg met een aantal collega's, met daarbij de natuurlijk de bekende 1½ meter afstand tussen ons in. De volgende dag was ik samen met één collega op vestiging Schiphol, met meer dan de bekende afstand tussen ons in. Zoals jullie weten is dinsdag 'verloningsdag' en dat gaat natuurlijk gewoon door.  Afgelopen woensdag was ik thuis aan het werk. 

Nu was ik wel gewend om ook thuis achter de laptop te kruipen. Normaal gesproken werk ik van maandag tot en met donderdag op kantoor maar sommige HR zaken vragen ook aandacht op mijn ‘vrije’ vrijdag. Dat hoort gewoon bij mijn werk. Toch is dat heel anders dan de huidige situatie. Ik woon alleen dus ik zit nu ongestoord aan mijn eettafel te werken. Als achtergrondgeluid heb mijn driejarig buurjongetje die af en toe ook even zijn energie kwijt moet en dat stoort mij niet. Qua geluid kun je slechtere buren treffen!

Om voor een betere houding achter de laptop te zorgen, heb ik eerst een bureaustoel naar beneden gesjouwd maar dat zat toch niet lekker. Mijn eettafel bleek toch niet de juiste hoogte te hebben. De oplossing bleek een kussen op mijn eetkamerstoel te zijn waardoor ik nu wel goed zit. Net als andere thuiswerkers mis ik het dagelijkse ‘zichtbare’ contact met mijn collega’s. Voor een praatje of om even te sparren. Dat gaat ook per telefoon maar is toch anders. Er is dan toch een drempel omdat je bewust actie moet ondernemen. Het gaat niet spontaan zoals gewoonlijk.

Buiten werktijd is ook het wennen. Was ik gewend om in mijn vrije tijd met familie, vrienden en kennissen af te spreken, nu is dat anders. Vanwege leeftijd en gezondheid ga ik niet bij mijn ouders op bezoek. De komende verjaardag van mijn moeder valt binnen de periode tot 28 april. Via telefoon en video WhatsApp (het is ze gelukt!) houden we contact. Idem met de rest van de familie en vrienden. En dat geldt natuurlijk niet alleen voor mij. 

Mijn straat in Hoofddorp is als een warme deken. Er was altijd belangstelling over en weer maar er is nu een extra dimensie bijgekomen. We letten met elkaar op mensen die ouder of ziek zijn. Of mensen die een dierbare verloren hebben (al dan niet aan Corona) of waarvan de partner in een verpleeghuis verblijft. Vragen of ze behoefte hebben aan een praatje of andere hulp.  Ook aan de mensen die normaal gesproken nogal onzichtbaar zijn. En aan de mensen die altijd al voor anderen klaar staan. 

Ik ben heel benieuwd hoe jullie deze tijd beleven en invullen.

Vind op onderwerp

HETNIEUWEWERKEN CORONASITUATIE THUISWERKENDEWERKSTUDENT