Julie Munneke – Tiny Library

Julie Munneke – Tiny Library

Ben je in verwachting en op zoek naar baby producten? Maar weet je niet welke artikelen nu écht nodig zijn? Bij Tiny Library kun je makkelijk, veilig en op een duurzame manier babyuitzet huren. Julie Menneke is founder van Tiny Library en biedt graag babyuitzet service voor elke ouder in deze bijzondere tijd.  

“Toen ik zwanger was van mijn eerste kindje schrok ik van de enorme babyuitzetlijsten die ik toegestuurd kreeg. Op het internet vond ik soortgelijke lijsten maar alles verschilden weer van elkaar. Ik vroeg me af welke producten ik nu echt nodig had om de juiste zorg aan mijn baby te kunnen bieden. 

Ik vond wel wat tweedehands artikelen, maar daarvan was de kwaliteit helaas niet altijd zoals beloofd. Daarnaast kostte het veel tijd om alle spullen te vinden en op te halen. Veel van mijn (nieuw) aangeschafte babyuitzet gebruikte ik achteraf nauwelijks. Het gebruik van andere producten duurde maar heel kort, waarna deze op zolder gestald werden. 

Totaal niet duurzaam en totaal niet praktisch. In mijn ogen moest dit beter. Zo ontstond het idee voor Tiny Library. Bij Tiny Library huur je duurzaam en goedkope babyproducten. Ons huursysteem is vergelijkbaar met spullen uitlenen aan vrienden en vriendinnen. Alle spullen worden ook thuis geleverd.  

Als ouder krijg je bij Tiny Library ook persoonlijk advies over de verschillende artikelen. Je huurt bij ons alleen producten die veilig zijn. Maak je dus niet druk om de kwaliteit en staat. Door de goede kwaliteit blijven de artikelen mooi en kunnen ze zo lang mogelijk meegaan. Voldoet een onderdeel niet meer? Dan wordt dit gerepareerd. Op deze manier gaan de babyproducten nog langer mee. 

De rol van Duurzaamheid 
Bij Tiny Library komt duurzaamheid in meerdere vormen terug. Veel babyspullen zijn maar kort te gebruiken, waardoor deze vaak liggen te verstoffen in de berging. Een co-sleeper gebruik je bijvoorbeeld vaak niet langer dan zes maanden. Doordat we onze producten te huur aanbieden, maken we met hetzelfde product meerdere mensen blij. 

Op deze manier hoeven er uiteindelijk minder producten geproduceerd te worden. Hierdoor raken grondstoffen minder snel uitgeput, verlagen we de CO2 uitstoot door productie en transport en verminderen we watergebruik. 

Ook vinden we het belangrijk dat alle babyuitzet gemaakt is van duurzame en natuurlijke materialen waarbij de impact op het milieu zo klein mogelijk is. Verder hergebruiken we goed werkende onderdelen van kapotte producten. Wanneer artikelen echt niet meer verhuurd kunnen worden, dan worden ze gerecycled.

Tiny Library gaat ook samenwerkingen aan met circulaire partners. We vinden het belangrijk dat de partijen waarmee we samenwerken dezelfde missie hebben om de babymarkt te verduurzamen. Hiermee willen we producenten inspireren en stimuleren om producten te ontwerpen die langer meegaan. 

Ups & downs 
Vorig jaar liepen we tegen een dieptepunt aan dat plotseling alle bestellingen helemaal terugliepen. Toen vroeg ik mezelf wel af waarom ik dit ook alweer doe. Gelukkig kwam er in het nieuwe jaar een enorme boost. Het gaat met ups en downs. 

Ons grootste succes is dat we tot nu toe mooie partnerships hebben gesloten met merken als Bugaboo, Easywalker, BeSafe en BabyPlanet. Door deze mooie samenwerkingen hebben we nu een breed assortiment dat we kunnen aanbieden, hier zijn we natuurlijk erg blij mee. 

Tips voor startende ondernemers 
Gewoon starten en houd vooral de toekomst en je droom voor ogen. Bij een eigen onderneming ga je over hordes heen en zal je bergen moeten verzetten, maar het is belangrijk om die stip op de horizon op je netvlies te houden. Houd steeds in gedachte waarom je dit ook alweer wil en wat je wil bereiken. Anders verlies je je de dingen die nu tegenzitten. 

Droom en ambities
Mijn droom is dat het in de toekomst de standaard is dat er geen nieuwe babyproducten meer worden gekocht, anders tweedehands of het liefst gehuurd. Én dat producten ontwikkeld worden om lang mee te gaan. Ook dat ze gemakkelijk gerepareerd en gerecycled kunnen worden. Dat gaat een hele berg afval schelen!”

//tinylibrary.nl
www.instagram.com/tinylibrary.nl/

Vind op onderwerp

AMSTERDAM DUURZAAM ONDERNEMEN