Kije Brinkhof - KijFit

Kije Brinkhof - KijFit

In Amsterdam-Noord zit Kije Brinkhof met zijn onderneming KijFit; een bijzondere plek waar je o.a. terecht kunt voor fysiotherapie, personal training, groepslessen en mindfulness. 


Op een duurzame manier gaat Kije aan het werk. Hoe? In dit interview vertelt Kije er meer over. Lees mee. 

“KijFit is 2 jaar geleden ontstaan toen ik besloot om als zzp’er een eigen praktijk te gaan starten. Inmiddels is KijFit niet alleen een fysiotherapiepraktijk maar ook een sportstudio gelegen in het schitterende Durgerdam, een unieke plek gelegen in Amsterdam-Noord.  

Onze missie vanuit KijFit is om in de huidige groeiende urbanisatie mensen weer binding met de natuur te bieden door op een duurzame manier zorg, sporten, bedrijfsvoering en kennis aan te bieden aan onze klanten. 

Vanuit KijFit vinden wij het ook belangrijk maatschappelijk betrokken te zijn en bewustwording te creëren. Binnen de groeiende urbanisatie kunnen wij hier steeds een belangrijkere rol in spelen. Wij willen als bedrijf natuurlijk groeien maar dit mag niet ten koste gaan van omgevingen of natuur.

Sterker nog; wij willen bijdrage aan het herstellen van de lokale biodiversiteit door middel van natuur te koppelen aan onze locaties. Dit doen wij door actief mee te denken met de buurt en binnen in de studio en praktijkruimte veel met natuur- en natuurlijk of recycled materiaal te werken van lokale bedrijven. 

Uitbreiding
Het afgelopen jaar hebben we mogen uitbreiden van 15 m2 naar nu zo’n 60 m2 in totaal waardoor de mogelijkheden voor ons eindeloos voelen op dit moment. Zo bieden wij nu fysiotherapie, personal training, groepslessen om te sporten en mindfulness aan. 

Het team van KijFit bestaat naast mijzelf als fysiotherapeut, performance en mindfulness coach nog uit één trainster. Hopelijk kunnen wij binnenkort een extra fysio verwelkomen in ons team. Daar zijn we in ieder geval druk mee bezig. 

Verder zijn wij volop in ontwikkeling als het gaat om de groei van KijFit. Zo wordt onze website onder meer volledig vernieuwd zodat we straks nog grotere stappen kunnen maken. Wij geloven namelijk dat ons concept een echte toegevoegde waarde kan zijn in het urbaniserende Nederland. 


Foto is gemaakt door Kiran Aluvihare. 

Duurzaamheid en ontwikkeling
Bij KijFit staat duurzaamheid en ontwikkeling hoog in het vaandel. Dagelijks zijn wij bezig met het verbeteren van behandelmethodes aan de hand van de meest recente literatuur en wetenschap via onze interne academy.  

Dagelijks worden er namelijk tientallen wetenschappelijke onderzoeken gepubliceerd en de ontwikkeling hierin gaat enorm hard. Behandelmethodes of hypotheses over bepaalde klanten/aandoeningen of trainingsmethodes kunnen een jaar later al verworpen zijn of in twijfel getrokken worden door wetenschap. 

De meest duurzame manier is daarom om zoveel mogelijk up-to-date te blijven van de meest recente literatuur om mee te kunnen bewegen. Op deze manier kunnen wij onze zorg en training steeds op een duurzame wijze blijven aanbieden. Zo kunnen wij ook het beste bieden voor onze cliënten. 

Al onze ideeën baseren wij dus ook op de meest recentelijke literatuur. Wij staan hier altijd open en flexibel in. Wetenschap verandert namelijk met de dag en wij adapteren mee. De mens is sterk maar ook flexibel. 

Constant brainstormen
Heel cliché maar diepte- en hoogtepunten horen altijd bij het ondernemen als je het mij vraagt. 9 van de 10 ideeën werkt meestal niet en 1 uit de 10 ideeën is ook geen garantie op succes. Toch kan ik persoonlijk zeggen dat het constant brainstormen van ideeën voor mij enorm motiverend werkt. 

Dit geeft ook een plezierig effect in mijn werkervaring. Voor mij is het geweldig om te zien dat mensen zich willen gaan binden en identificeren met het brand ‘KijFit’. Hoewel onze ontwikkeling nog in de kinderschoenen staat, geloof ik er heilig in dat dit zeker zal gaan groeien. Én dat maakt mij op dit moment persoonlijk het meest trots. 

Tips voor startende ondernemers 
Ik zie mijzelf na 2 jaar nog als beginnende ondernemer maar ik geef als tip mee om het gewoon te doen. Dit zeg ik vanuit eigen ervaring maar onderzoek wijst ook uit dat dit de beste voorspeller is voor succesvol ondernemen. 

Dromen & ambities
Mijn droom is dat KijFit zodanig zal groeien dat we over een aantal jaar kunnen zeggen dat we een significant maatschappelijk impact hebben kunnen maken op de mentale en fysieke gezondheid van mens en natuur. Hoe ver deze ‘significantie’ reikt kan natuurlijk eindeloos zijn!” 

www.instagram.com/kijfit/
www.instagram.com/thesustainablephysio/

Vind op onderwerp