Laat geen geld liggen: 4 tips van de Belastingdienst

Laat geen geld liggen: 4 tips van de Belastingdienst

Als Werkstudent krijg je zeer waarschijnlijk geld terug van de Belastingdienst. Wij betalen je wekelijks uit, maar tegelijkertijd ook belasting namens jou. Je betaalt dus belasting zonder dat je het merkt.

Wist je dat je gemiddeld zo’n 150 euro terug kan krijgen als je aangifte inkomstenbelasting doet? Dit kan tussen 1 maart en 1 mei. Doe je het vóór 1 april, dan staat het geld meestal al aan het begin van de zomervakantie op je rekening.

Om je op weg te helpen zijn hier vier tips:

1. Download de aangifte-app 
Met de aangifte-app van de Belastingdienst check je of je geld terugkrijgt en doe je aangifte inkomstenbelasting. In de app zijn bijna al jouw gegevens al voor je ingevuld. Jij hoeft ze vaak alleen nog maar te controleren. Download daarom meteen de app in de App Store of Google Playstore en log in met je DigiD. 

Klopt er iets niet of wil je de gegevens aanvullen? Of wil je aangifte doen over een ander jaar dan 2022? Dat kan niet in de app. In plaats daarvan open je de online aangifte op belastingdienst.nl/aangifte. Ook daar zijn de meeste gegevens al voor je ingevuld. 

2. Doe vóór 1 april aangifte, zodat het geld nog vóór de zomervakantie op je rekening staat   
Verstuur je de aangifte vóór 1 april? Dan krijg je vóór 1 juli definitief bericht en wordt het geld zo snel mogelijk overgemaakt. Fijn zakcentje voor naast je zomerbaan via werkstudent!

3. Je kunt tot 5 jaar terug geld terugkrijgen!
Doe voor elk jaar dat je Werkstudent bent aangifte inkomstenbelasting en stuur ‘m in. Misschien krijg je nog meer geld terug. Makkelijk verdiend!

4. Hulp bij je belastingaangifte
Alle informatie over belastingaangifte doen vind je op belastingdienst.nl/jongeren. Kom je er niet helemaal uit? Een beetje extra hulp is nooit ver weg. Kijk op belastingdienst.nl/hulp welke hulp het beste bij je past.

Vind op onderwerp