Lea Pauw & Noëlle As – Bomb the Brand

Lea Pauw & Noëlle As – Bomb the Brand

Lea & Pauw zijn niet alleen beste vriendinnen maar ook businesspartners. Samen hebben ze Bomb the Brand opgericht: een uniek kledingmerk uit Amsterdam waar duurzaamheid centraal staat. Lees in dit interview meer over deze twee jonge ondernemers en het verhaal achter Bomb the Brand.

Haat-liefdeverhouding
“In 2019 hebben wij Bomb opgericht. Als modestudenten hadden we namelijk een haat-liefdeverhouding met de fashion industrie en besloten daarom om actie te ondernemen. We kochten toen al veel tweedehands kleding en gaven daar zelf een eigen twist aan. Zo is het idee voor de eerste baseball jackets met unieke mouwen ontstaan en daarmee was Bomb the Brand geboren.

Uniek en duurzaam
Bij Bomb maken we unieke, duurzame items en gaan we in tegen het reguliere fast fashion systeem. We gebruiken uitsluitend reststoffen of vintage materialen. Elk item dat we maken is uniek. Als je een item bij ons koopt, dan ben je dus de enige in de hele wereld met dit exemplaar.

Zelfgemaakte parels
We leven in een wereld vol overvloed van materialen en producten. Én toch wordt er steeds meer geproduceerd. Waarom kijken we niet naar al het moois dat er al is en blazen we dit een nieuw leven in? Met deze denkwijze gaan wij altijd aan de slag.

Al onze producten zijn gemaakt van restpartijen en reststoffen oftewel: pareltjes die anders weggegooid of verbrand zouden worden. Onze collecties worden ongeveer eens in de week gereleased en bestaan uit een kleine oplage. Je moet er dus snel bij zijn als je een uniek item wilt bemachtigen.Uitbereiding atelier
Tijdens het productieproces kwamen we erachter dat onze productie lastig uit handen te geven is omdat elk product uniek en dus anders is. Zo hebben we samen gewerkt met verschillende ateliers. Toch zijn we van plan om ons eigen atelier uit te breiden.

B-wanted collectie
Tot nu toe is ons grootste succes de B-wanted collectie; de laatste collectie die erg goed aansloeg bij onze doelgroep. Bij elke release is de collectie na een paar uur uitverkocht.

Tips voor startende ondernemers
Start vandaag nog. Geef niet op en het opbouwen van naamsbekendheid heeft gewoon weg tijd nodig. Wij geloven er in ieder geval in dat als je iets echt graag wilt, je het ook kan. You’re te bomb!

Dromen & Ambities
Onze grootste droom is het opzetten van ons eigen naaiatelier in combinatie met een winkel in het centrum van Amsterdam. Op deze manier kan de consument zien hoe onze producten worden gemaakt én kunnen eigen producten gepersonaliseerd worden. Wie weet toveren we jouw bank/trouwjurk of vaders jas binnenkort ook om tot een uniek bomb product.www.bombthebrand.nl
www.instagram.com/bombthebrand/

Vind op onderwerp

DUURZAAM ONDERNEMEN KLEDING