Neem een tussenjaar

Is een tussenjaar iets voor jou?
Even een time-out: de pros en cons

Nieuwe minimumlonen bekend

Minimumloon per 1 juli 2019
Grote loonstijging voor 18- t/m 21-jarigen.

Vacature Theater host(ess)

Flexibel horeca avondwerk
In gezellig jong team

Vacature Teamleider

Teamleider Service en Kwaliteit
Word leidinggevende bij een internationale (reis)verzekeraar!

Loop jij ook gratis geld mis? Leer hier makkelijk geld verdienen!

Loop jij ook gratis geld mis? Leer hier makkelijk geld verdienen!
Veel jongeren vullen hun belastingaangifte niet in of denken dat hun inkomen te hoog is om aanspraak te maken op zorgtoeslag. Verkeerd ingeschat, blijkt uit onderzoek. Ruim 300.000 jongeren lopen zo minimaal €300 mis! Jij ook? Eerst maar eens de belastingteruggave. 60% van de jongeren met een bijbaan heeft hier recht op. Dit betreft niet alleen een teruggave van loonbelasting, maar ook een teruggave van je kosten voor studieboeken, technologische middelen zoals computers en laptops (mits schoolgerelateerd) en vakbladen. De belastingteruggave is een jaarlijks terugkerend ritueel, waarbij geldt: in februari ingediend, in april extra geld op je rekening. Vaak kun je al geld terugkrijgen als je minimaal €14 aan loonheffing hebt betaald (te controleren op je loonstrook).

De zorgtoeslag is een ander verhaal. Veel jongeren hebben namelijk niet door dat ze te veel betalen voor hun zorgverzekering. Op deze website van de Belastingdienst weet je binnen een paar minuten of ook jij recht hebt op zorgtoeslag. En recht op zorgtoeslag betekent maandelijks extra geld op je rekening.

Een grote drempel voor jongeren om belastingteruggave en/of zorgtoeslag aan te vragen is het idee dat het heel moeilijk is om dit te doen. Dit hoeft echter niet zo te zijn. Tegenwoordig gaat het aanvragen van enge, Belastingdienst-achtige onderwerpen heel gemakkelijk én digitaal. Waar wacht je nog op? Scoor gratis en snel extra geld!

Vind op onderwerp