Michelle Schrier – Pitou Amsterdam

Michelle Schrier – Pitou Amsterdam

Michelle Schrier was na de geboorte van haar dochtertje op zoek naar linnen kindermutsjes. Het was zoeken naar een speld in een hooiberg. Ze besloot om zelf aan de slag te gaan; de geboorte van Pitou Amsterdam. Lees mee en kom meer te weten over Michelle’s verhaal én haar zelfgemaakte creaties.

“Toen ik net was bevallen van mijn dochtertje zocht ik naar fijne en mooie kindermutsjes. Helaas kon ik niet zo snel linnen mutsjes vinden. Helemaal lastig was het vinden van een mutsje met klep ter bescherming tegen de zon. Aangezien ik goed overweg kan met de naaimachine ben ik zelf aan de slag gegaan.

Pitou Amsterdam is dus eigenlijk ontstaan vanuit eigen behoefte. Over de mutsjes ontving ik veel complimenten. Steeds werd er gevraagd naar waar ik het had gekocht. Daarom leek het me leuk om dit verder uit te werken. Ook om andere mensen blij te maken met mijn creaties.

Van A tot Z
Zelf ben ik verantwoordelijk voor het hele proces: van het perfectioneren van de patronen, het uitzoeken van stoffen tot het maken van de product- en sfeer foto’s. Een deel van de productie van de mutsjes besteed ik uit, maar een klein deel maak ik ook nog eigenhandig.

Om de mutsjes te verkopen komt er natuurlijk veel meer bij kijken dan alleen het opzetten van een webshop. Deze moet voldoen aan bepaalde regels. Gelukkig helpt iemand mij daarbij. Ook krijg ik hulp bij het adverteren. Dit is voor mij een deel van de onderneming dat ik minder ‘leuk’ vind.

Met zorg en aandacht
De mutsjes worden lokaal gemaakt hier in Nederland door 1 naaister die voornamelijk thuis werkt. Zelf maak ik ook nog regelmatig een aantal creaties. Het hele proces van het creëren blijf ik namelijk het leukst vinden. Zo werk ik in kleine oplages of vul aan waar nodig.

Het vinden van duurzame stoffen bleek achteraf lastiger dan ik dacht. Toch probeer ik hier zoveel mogelijk mee te werken. Het blijft moeilijk om goede stoffen te vinden en dit beperkt me daarom heel erg in de keuze aan stoffen.

De mutsjes zijn daarentegen wel erg uniek. Hoe leuk is het als straks je kleintje met een zelfgemaakt mutsje op loopt? Én doordat het met zorg en aandacht is gemaakt, gaat het zeker nog een paar rondes mee.Altijd relativeren
Tijdens het opzetten van Pitou Amsterdam zijn er zeker genoeg dingen misgegaan. Toch heb ik hiervan geleerd. Daarnaast probeer ik altijd te relativeren. Een productie die bijvoorbeeld misloopt is op dat moment het ergste in de wereld.

In ieder geval zo denk ik dan in eerste instantie maar daarna stel ik mezelf vragen als: hoe ga ik hier nu mee om? Is het echt zo erg? Hoe kunnen we dit samen oplossen? Uiteindelijk komt het dan altijd wel goed.

Daarnaast zit ik soms ook met andere vragen zoals hoe zorg ik ervoor dat ik meer opval? Of hoe zorg ik ervoor dat de verkoop omhoog gaat? De ene week zie ik het even niet meer zitten, maar de andere week ga ik er weer met volle moed tegenaan.

Geluk bij elke aankoop
Nog steeds maak ik bij elke bestelling weer een sprongetje van geluk. Het blijft leuk wanneer iemand jouw product, waar je zoveel tijd en liefde in hebt gestoken, koopt en er enthousiast over is. Mijn grootste succes heb ik dan ook bereikt als ik met eigen ogen een kindje voorbij zie komen op de fiets met een Pitou mutsje op.

Tips voor startende ondernemers
Doen, doen, doen. Durf risico’s te nemen en fouten te maken. Daar hoort ‘out of your’ comfortzone’ gaan denk ik ook wel bij. Dat is voor mij ook nog steeds een punt waar ik aan werk.

Durf ook mensen te vragen die je weer een stapje dichter bij je doel brengt. Dit hele avontuur had ik in ieder geval zelf nooit willen missen. Je krijgt er veel creativiteit en vrijheid voor terug, wat erg fijn is.

Droom & ambitie
Mijn ambitie is om uiteraard nog heel veel kindjes en moeders blij te maken met een mutsje. Daarnaast wil ik in de toekomst graag nog duurzamer te werk gaan door middel van het gebruik van reststoffen. Zo blijven de Pitou mutsjes bijzonder en uniek.”

www.pitouamsterdam.com
www.instagram.com/pitou_amsterdam

Vind op onderwerp

DUURZAAM ONDERNEMEN AMBITIE