Mijn werk op Schiphol (van griep tot whisky)

Het werken op Schiphol is niet te vergelijken met werken ergens anders.
Waarom niet vraagt U zich misschien af, simpel.....werken op Schiphol begint net als een griepje met een hoestje, als je bent aangenomen moet je een pasje halen en niet alleen duurt dat veel te lang, tijd die je heerlijk in de zon of een bar kan doorbrengen. Damn moet je nog een hele serie vragen beantwoorden bij een computerscherm en afhankelijk van de plek waar je gaat werken kunnen dat heel veel vragen zijn.

Dan kom je voor je eerste dienst op.......als een wezenloze kijk je rond of je iemand kent waar je houvast aan kan vinden in deze heksenketel.
Dan zit je eerste week er op...en krijg je een mailtje of een belletje.. sorry volgende week ben je niet ingedeeld, dan voel je pas goed wat werken op Schiphol voor Jou betekend. Je krijgt afkick verschijnselen of Je denkt......gelukkig een week rust..

Je kunt namelijk alleen op Schiphol overleven als je het Schipholvirus overwint en het aanvaard, dus als je het Schiphol terrein betreed voel dat je er bent , of je voelt...was ik maar thuis, in het laatste geval, zoek ander werk.

Als je toetreed tot De Schiphol Familie kan Je een hartstikke leuke tijd tegemoet zien. Natuurlijk is niet elke handeling leuk of geinig, maar sta maar eens met een passagier uit Finland en die moet je dan vertellen dat die $ 120 .- aan sterke drank die hij in Brazilië heeft gekocht in de Tax Free shop en ook nog heeft laten verzegelen en van de verkoper de verzekering kreeg dat hij het mee naar huis mocht nemen......
En dan sta jij daar dood leuk te vertellen dat naast hem de vuilnisbak staat waar hij het in mag gooien of hij moet het op willen drinken maar dan moet hij met een ambulance vliegtuig naar huis en dat is duurder dan $ 120.

Ik herinner mij nog een geval uit het begin van Liquid and Gel, Vloeistoffen en gel mogen dus maar in een beperkte hoeveelheid van 100 milliliter worden mee genomen in de handbagage, nu is dat een omstreden maatregel die als ik mij niet vergis ook volgend jaar of zo word geschrapt. Maar toen moest iedereen alle vloeistoffen in het kleine flesje doen en grotere hoeveelheden werden restloos in de vuilnisbak gegooid.

Komt er een Zeer Schone Dame van Amerikaanse afkomst bij de L&G controle....in haar armen als was het haar baby, een Hele Grote Fles Whisky van een zeer bekend en duur merk. (later hebben we in onze Tax Free gezien dat die fles meer dan € 600 koste) Dear Lady, I am sorry to inform you that youre botle is too big and it is not allowed to take it with you in your cabin luggage.

DAAR staat de vuilinisbak................... Teamleider er bij en het was Hartverscheurend ...ze had een kantoor geopend in Amsterdam en als dank deze fles gekregen........
Supervisor er bij, helaas mevrouw het spijt ons allen zeer maar het mag niet van de Europese opperhoofden.

Je zag haar bozer en bozer worden, Ik trok een collegaatje van me achter uit en dat was maar goed ook want met een verbeten gezicht Declameerde ze als staande op een podium voor een prijsuitreiking “Wel ...If I am not allowed to enjoy this magnum of fine whiskey, You wil not have the chance to drink it either” en met een brede armzwaai gooide ze de fles aan barrels op de stenen vloer...

De Gate werd gesloten en de schoonmaakploeg had een paar uur nodig om de zaak whiskey vrij te maken.
André
Werk op schiphol
Deel deze pagina
vind op onderwerp