Misha Pook – MIISHA

Misha Pook – MIISHA

Misha Pook heeft van haar passie werk gemaakt. Met haar eigen webshop genaamd MIISHA verkoopt ze diverse duurzame producten.  De stap naar een duurzame en milieubewuste leefstijl wil zij op deze manier makkelijker maken en beter betaalbaar. 

“Voor de natuur en dieren heb ik altijd al een grote liefde gehad. De laatste paar jaren ben ik ook duurzamer gaan leven. Bij het zoeken naar duurzame producten merkte ik al snel dat veel producten of wel heel duur waren of er heel onaantrekkelijk uitzagen of allebei. 

Zo heb ik jaren als verpleegkundige gewerkt alleen hier werd ik niet gelukkig van. Toen ik in-between-jobs zat ben ik gaan nadenken over hoe ik van mijn passie mijn werk kon maken. Ik kwam op het idee om een webshop te beginnen met alleen maar duurzame producten die betaalbaar zijn én er ook nog eens mooi en hip uitzien. 

MIISHA is mijn eigen webwinkel waar ik een breed assortiment aan duurzame, plasticvrije en natuurlijke producten verkoop. Van persoonlijke verzorging tot huishoudartikelen en van items voor on the go tot decoratie voor in huis. Momenteel doe ik vrijwel alles zelf en dit is wat het voor mij ook zo leuk maakt. 

Mijn werk is enorm afwisselend. Dagelijks ben ik bezig met het inpakken van pakketjes, bijhouden van de inventaris, voorbereiden en plaatsen van content op social media, houd ik contact met klanten, maak ik foto’s van de producten, werk ik aan uitbreidingen en ga zo maar door. Gelukkig krijg ik nu wel hulp van stagiaires bij het inpakken van de pakketjes. Ook ondersteunen ze mij met andere dingen als social media of bij het schrijven van blogs. 

De rol van duurzaamheid
Veel mensen hebben wel beelden gezien van oceanen en stranden vol met plastic. Er zijn in de hedendaagse samenleving zoveel producten gemaakt van plastic die bedoeld zijn voor eenmalig gebruik en dit is zo zonde. 

Gelukkig raken steeds meer mensen zich hiervan bewust en willen zij het anders doen. Met de producten in mijn webshop vervang ik deze eenmalige wegwerpproducten voor herbruikbare items, het liefst helemaal plasticvrij. 

Ook bied ik met MIISHA  veel 100% natuurlijke producten aan in plaats van chemische verzorgings- of schoonmaakproducten. Naast de producten die ik verkoop is ons proces volledig duurzaam. Alle pakketjes pakken we plasticvrij in met papieren tape en hergebruikte materialen. Daarnaast maken we gebruik van de Fietskoeriers, op dit moment de meest groene bezorgservice in Nederland. MIISHA’s hoogtepunten 
Vlak voor de coronacrisis ben ik begonnen met MIISHA en hoe gek het ook klinkt; voor mij was dit de perfecte periode. MIISHA is vanaf het begin af aan enorm hard gegroeid. Er bleek heel veel vraag voor dit soort producten te zijn en door corona leek dit alleen maar meer toe te nemen. 

Van veel mensen hoor ik dat hun bewustheid over zichzelf en de wereld om hun heen is toegenomen door alles rondom corona. Daarnaast waren veel winkels natuurlijk gesloten tijdens de lockdown en zaten mensen thuis, waardoor ze meer online gingen bestellen. 

Dit heeft mijn bedrijf enorm veel geholpen. Nu alles wat meer teruggaat richting normaal, mensen weer op pad kunnen en lekker kunnen gaan winkelen, is het rustiger dan een jaar geleden. Soms maakt dat je even onzeker en nerveus over de toekomst maar ik heb nog steeds enorm veel vertrouwen in MIISHA dus weet zeker dat dit goed gaat komen. 

Mijn grootste persoonlijke succes is dat ik elke dag met plezier naar werk ga. Ook dat ik kan leven van werk wat ik écht leuk vind. Voor ik met MIISHA begon heb ik overal gewerkt en had ik moeite met het vinden van werk dat ik leuk vond. 

Ik ben zo blij dat ik voor het eerst werk heb gevonden waar ik enorm veel plezier in heb en waar ik voldoening uit kan vinden. Het is heerlijk om eigen baas te zijn en om mijn eigen regels te bepalen. Ik denk dat ik nooit meer anders wil. 

Tips voor startende ondernemers 
Als tip wil ik meegeven om te kijken naar wat je passie is. Doe echt iets waar jij 100% achter staat. Alleen op die manier ga je groeien en trek je de juiste mensen aan. Ook denk ik dat het belangrijk is dat je het persoonlijk houdt. 

Houd veel persoonlijk contact met je klanten/cliënten en geef een persoonlijk gezicht aan jouw bedrijf. In een wereld waar zoveel enorme bedrijven zijn en waar totaal geen persoonlijk karakter meer aan zit, merk ik dat veel mensen het enorm op prijs stellen om te weten waar hun producten vandaan komen. Dromen en ambities
Voor MIISHA was het mijn ambitie om een fysieke winkel te openen. Ik merk dat er in Amsterdam (en op veel andere plekken in Nederland) enorm veel vraag is naar een winkel met duurzame, plasticvrije en natuurlijke producten. Regelmatig krijg ik hier vragen over van klanten. 

Sneller dan gedacht zijn we verhuisd naar een ander pand en hebben we in een korte tijd hard gewerkt. Het eindresultaat mag er zijn want ik heb MISHA kunnen openen aan de Marnixstraat 76 in Amsterdam.  Nu kan ik ook fysiek natuurlijke producten aanbieden voor een betaalbare prijs. Zo kan ik nog meer mensen motiveren om over te stappen op een duurzame leefstijl.”

www.miisha.nl/
www.instagram.com/miishashop/

Vind op onderwerp

AMSTERDAM DUURZAAM ONDERNEMEN