Mooi initiatief in Amsterdam

Mooi initiatief in Amsterdam

Vanwege het coronavirus hebben Amsterdamse organisaties voor sociaal werk de handen ineengeslagen. 
Zo is het initiatief ‘Voor Elkaar in Amsterdam’ ontstaan, met als doel om oudere en/of kwetsbare Amsterdammers te helpen; voor praktische hulp of sociaal contact. 

In tijden van nu hebben we elkaar nodig. Vooral ouderen en mensen die tot een risicogroep behoren, kunnen een helpende hand gebruiken.
Hoe komen ze bijvoorbeeld nu aan hun boodschappen? Of hoe gaan ze nu naar een belangrijke afspraak? Aan wie kunnen ze nu hun verhaal kwijt?

Met dit soort vragen kunnen ze terecht op de speciale website ‘Voor Elkaar in Amsterdam’ of bellen naar het speciale telefoonnummer 020 – 7670031. 

Callcenter Voor Elkaar In Amsterdam
Het centrale nummer is dagelijks van 10.00 uur tot 16.00 uur bereikbaar. Momenteel is het erg druk bij het callcenter. Het team kan op dit moment heel goed vrijwilligers gebruiken, die doordeweeks en/of in het weekend Amsterdammers te woord kunnen staan. 

Geen ervaring met callcenterwerk? Maak je geen zorgen, er is namelijk een bestaand script voor een ‘luisterend oor’ en voor het ‘matchen’ van hulpaanbod en de vragen. Het callcenter Voor Elkaar in Amsterdam is gevestigd aan de Vlaardingenlaan 15 in Amsterdam, dichtbij metrohalte Henk Sneevlietweg. 

Wil jij het team een handje helpen en een steentje bijdragen in deze crisis? Meld je dan bij ons aan via amsterdam@werkstudent.nl en geef jouw beschikbaarheid op. Wij geven het door en brengen je in contact met Voor Elkaar in Amsterdam. 

Help jij mee?
Ondanks het virus kun je wel iets doen voor je buurtbewoner(s). Denk aan boodschappen doen of een luisterend oor bieden. Woon jij in Amsterdam? Én wil jij nu iets kunnen betekenen voor een ander? Ga dan naar de website en meld je aan. Samen kunnen we ervoor zorgen om deze situatie zo werkbaar mogelijk te maken.

Vind op onderwerp