Nationale Museumweek 2020

Nationale Museumweek 2020

Het is weer zover; de zesde editie van de Nationale Museumweek is aangebroken. Vanaf vandaag tot en met aanstaande zondag 26 april staan Nederlandse museumschatten in de spotlight. Dit jaar geheel online vanwege de maatregelen rondom het coronavirus. Lees in deze blog meer over deze bijzondere, culturele week in digitale vorm.  

Digitale Nationale Museumweek – in vrijheid

Momenteel is het stiller dan stil in alle musea. Alle pronkstukken worden nu helaas door niemand meer bewonderd. Gelukkig is dit tijdelijk maar hoelang dit nog duurt is de vraag. 

De Nationale Museumweek 2020 wil daar, juist nu in deze bizarre tijd, verandering in brengen. Én geeft in een online uitvoering toegang tot de culturele rijkdom van Nederland. Een digitale editie met als thema: ‘Ontdek – juist nu – ons échte goud. In vrijheid'.

75 jaar culturele vrijheid
Dit jaar, tijdens de zesde editie, wordt 75 jaar culturele vrijheid gevierd. Online wordt hier een ode aan gebracht. Hoe? Er komt een digitaal Gouden Pronkstuk waar meer dan 400 pronkstukken van musea door het hele land te zien zijn. Verder zijn er virtuele museumtours en worden er verhalen gedeeld over kunst en erfgoed. 

Elke dag tijdens de #OnsEchteGoudTV uitzending laten mensen eigen kunstwerken zien. Op deze manier willen ze persoonlijke verhalen delen met de rest van Nederland. Deze verhalen mogen niet vergeten worden en tonen daarmee ‘ons echte goud’.

Ontdek samen échte goud 
Voor de echte museumliefhebbers is dit een andere week dan ze van de vorige vijf edities gewend zijn. Gelukkig kan er online tegenwoordig veel meer dan je denkt. Volg nu vanuit huis de Nationale Museumweek. 

Niet alleen als museumliefhebber maar ook als je meer wil zien en te weten wil komen over al het moois in musea. Vaak staan prachtige kunstwerken dichterbij huis dan je denkt. 

Ga naar de website www.museumweek.nl voor alle activiteiten tijdens de Nationale Museumweek 2020. Bezoek hier het digitale pronkstuk in een 360 graden omgeving. Doe zelf mee en deel hier jouw eigen gouden pronkstuk. 

Vind troost in museale collecties en laat je verrassen door verschillende verhalen over kunst en erfgoed. Beleef deze week op een culturele manier. Samen kun je nu echt goud ontdekken. Én dat allemaal online ;-)

Vind op onderwerp