Pinda - limoennoedels

Pinda - limoennoedels

Pindakaas: heerlijk op brood, maar dat het ook als maaltijdingrediënt kon dienen…wie had dat gedacht? Lees hier het super-budget-vriendelijke studenten recept voor Pinda-limoennoedels.

Studentenrecept pinda-limoennoedels

Ingrediënten voor de saus
1 teentje knoflook, fijn gesneden
1 rode chilipeper, fijn gesneden zonder zaadjes (tenzij je van heel pittig houdt)
2 Eetlepels pindakaas met stukjes noot (pas op voor notenallergieën!)
1 kopje water
1 Limoen
1 eetlepel honing
Theelepel geroosterde sesamzaadjes
1 klein stronkje gember, fijn gesneden
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel Olijfolie

Ingrediënten voor de noedels
1 eetlepel olijfolie
Eier noedels/mienestjes (koken volgens aanwijzingen verpakking)
2 eieren
Kipstukjes, of garnaal/zalm of tofu
Taugé
1 ui
Optioneel: pinda’s ter garnering.

Bereiding
Verhit een beetje olijfolie in een (saus)pan en voeg de knoflook en chilipeper toe. Wanneer de knoflook iets begint te bruinen, voeg je de pindakaas toe. Laat dit zacht worden en voeg dan water toe. Goed blijven roeren om aankoeken te voorkomen. Voeg dan de honing, sojasaus, gember, en sesamzaadjes toe. Snijd de limoen door de helft en giet de helft van de sap bij de saus. Zet de saus apart. Kook ondertussen de noodles/mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit nu in een schone wokpan nog een beetje olijfolie en bak je vlees, vis of tofu zachtjes, samen met de gesneden ui en taugé. Voeg nu de gekookte noedels/mie direct aan de pan toe en daarna de pindasaus. Verhit dit nog ongeveer 5 minuten goed door en voeg als laatste de twee eieren toe en laat het geheel garen. Garneer met de andere helft van de limoen door deze in schijfjes te snijden. Strooi eventueel wat halve pinda’s over het gerecht.

Vind op onderwerp