Studentenhuis: slim huishouden

Studentenhuis: slim huishouden

Als we de smaakpolitie moeten geloven dan is het gemiddelde studentenhuis een echte zwijnenstal. Veel studenten verdelen onderling de schoonmaakklusjes om het een beetje bewoonbaar te houden.

Maar daar zijn tegenwoordig veel inventievere 2.0 oplossingen voor dan een geprint takenlijstje.. Wij maakten er een lijstje van.

https://splanner.nl/ Is een gelikt online dashboard voor huisgenoten waar zaken als geld, boodschappen, schoonmaken etc, geregeld kunnen worden. Het leuke is dat je ook uitgenodigd kan worden voor anderen studentenhuizen, zodat je de agenda kan bekijken en etentjes kan inplannen.

https://studenten.huisplanner.nl Is een soortgelijke site met planningsmogelijkheden, waar je tevens een huishoudrooster kan samenstellen. Met behulp van handige remindere-mails help je je huisgenoten eraan te herinneren wanneer het studentenhuis een (gezamenlijke) schoonmaakbeurt nodig heeft.

https://www2.huisgenoten.com/ Een wat uitgeklede versie van voorgaand genoemde mogelijkheden, maar in principe doet huisgenoten.com hetzelfde trucje. Je vindt er ook recepten.

Vind op onderwerp