Studentenrecept: frittata!

Studentenrecept: frittata!

Een frittata is niet meer dan een omelet met extra vulling die je niet hoeft op te rollen. Ook hiermee kun je weer naar hartelust varieren of restjes eten van de avond ervoor gebruiken, zoals stukjes ham, gekookte aardappelen of ui.

Studentenrecept frittata

Frittata kun je warm of koud eten. Lees hier het volledige makkelijke studentenrecept van deze week.

Wat heb je nodig?
Olie of boter om in te bakken
Stukjes bacon of ham, gesneden
Een ui, fijn gesneden
½ Rode paprika
3-4 aardappels, gekookt en in blokjes gehakt
Restjes (stevige) groenten: zoals erwten, bonen, broccoli
Gehakte peterselie (optioneel)
4 grote of 5 medium grote eieren
Zout en peper


Bereiding

Verhit een diepe pan en bak de blokjes ham/bacon een paar minuutjes in de olie. Voeg uien en paprika toe en bak mee totdat deze licht beginnen te bruinen. Daarna de aardappelen en restjes groenten erbij, zet het vuur zachter. Als alle ingrediënten goed doorverhit zijn, breek de eieren dan boven een schaal en prik de dooiers goed in met een vork. Breng op smaak met zout en peper en klop los. Voeg dan de geklutste eieren evenredig over het groenten en hammengsel toe.

Gebruik je vork om de ei goed te laten verspreiden. Is je naar een paar minuutjes ei goed gestold, zorg dan dat je met behulp van een bord de frittata omdraait zodat de andere kant gebakken kan worden. Et voila, een volwaardige maaltijd! Eet je de frittata alleen voor jezelf, bewaar dan de andere helft voor later! (Bron: beyondbakedbeans.com)

Vind op onderwerp