Studentenrecept: Restjessoep

Studentenrecept: Restjessoep

Er is bijna niets zo makkelijk als het maken voor soep. Je kunt het koken voor grote groepen, of een deel invriezen/in de koelkast bewaren voor later. Met dit studentenrecept kun je bovendien eindeloos variëren naar smaak. Lees hier het budgetrecept.

Studentenrecept restjessoep

Wat heb je in ieder geval nodig:

1 liter water (gemeentepils!)
1 blokje maggi
1 ui
1 teentje knoflook
Diverse gedroogde kruiden die je in je keukenkastje hebt liggen
3 eetelepels maizena om de soep te binden
Restjes (diepvries)groenten, geblikte bonenen/of vlees/kip die je over hebt
Olijfolie of andere olie om in te bakken

Budget: zo'n 5 euro, met restjes nog goedkoper!

Bereiding
Pel de ui en knoflook en hak beiden fijn. Verhit deze in een pan in een klein beetje olie. Gooi er nu een maggi blokje bij (of groentebouillonblokje) en de gedroogde kruiden die je in je keukenkastje hebt liggen (die ook qua smaak goed bij elkaar passen, bv pittig of Italiaans) en restjes groenten, kip of vlees die je mee kan bakken. Ook bonen doen het goed in een soep. Vermijd kaas of andere ingrediënten die blijven plakken aan de pan. Als je alle ingredienten een beetje hebt meegebakken, doe er dan een liter water en de maizena bij (of doe de ingrediënten over in een diepere soeppan). Vuur heel zacht zetten en soep ongeveer een uurtje op het vuur laten staan.

Lekker met: geroosterd brood (tip: maak je eigen croutons met stukjes brood ingewreven met olijfolie en knoflook en gebakken in de oven).

Vind op onderwerp