Studentenrecept: rijst met gebakken ei

Studentenrecept: rijst met gebakken ei

Heb je een beetje gekookte rijst over? Met een paar extra ingredienten kun je er nog een volledige studentenbudget -maaltijd van maken en nog een voedzame ook! Lees verder voor dit ultieme snelle en goedkope recept.

Studentenrecept rijst met gebakken ei

Wat heb je nodig?

Een restje koude rijst (basmati, pandanrijst of zilvervliesrijst, vooral de laatste soort is super gezond)
Een beetje olie om in te bakken (zonnebloem, arachide of olijfolie)
Een lente-uitje (ook wel genoemd bosuitje), fijngesneden in ringetjes of 1 gewone ui heel fijn gesneden
2 middelgrote eieren
Een kopje (ongeveer 50 g) met bevroren erwten
1 eetlepel lichte sojasaus (handig om altijd in je keukenkastje te hebben)

Bereiding
Breek de eieren in een schaaltje en klop ze lichtjes. Verhit in een wok de olie op matig vuur. Doe de ui in de pan en bak 2 minuten tot ze zacht beginnen te worden. Voeg de eieren toe en bak totdat het geheel gestold is (paar seconden). Voeg de rijst en erwten toe en bak tot alles goed doorverwarmd is. Zorg dat de rijst voorafgaand goed koud is en niet te vochtig, anders wordt je gerecht een soepje!
Doe er daarna wat sojasaus bij.

Tip: het mooie van dit gerecht is dat het zo al heel lekker is, maar dat je ook andere restjes kan gebruiken om deze schotel te ‘pimpen,’ bijvoorbeeld garnalen uit de diepvries, stukjes rundvlees of blokjes ham. Ook andere groenten doen het er goed in, zoals champignons.

Heb je zelf een heerlijk, makkelijk of goedkoop studentenrecept dat je met ons wil delen? Mail naar recept@werkstudent.nl!

Vind op onderwerp