Studentenrecept: Spaghetti aioli

Studentenrecept: Spaghetti aioli

Dit is werkelijk een van de goedkoopste en makkelijkste maaltijden die je jezelf en eventueel je kamergenoten kan voorschotelen.

Studentenrecept spaghetti aioli

Het is handig om voor deze maaltijd altijd een goede olijfolie op voorraad te hebben. De gedroogde Spaanse pepertjes en de bouillon kun je bovendien erg lang bewaren. Handig als je een last-minute maaltijd moet verzinnen en bovendien cheap in grote getalen. Lees hier het studentenrecept.

Spaghetti aioli voor 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Kosten: 5 a 6 euro (je gebruikt niet alle ingrediënten in 1 keer)

Ingrediënten:
voor deze pasta heb je alleen maar nodig:
1 pak spaghetti
knoflookbol
5 a 6 eetlepels olijfolie
10 Spaanse gedroogde pepertjes
1 blokje kruidenbouillon
een zakje Parmezaanse kaas of geraspte kaas.

Bereiding:
Verhit de olijfolie op matig vuur. Bak ongeveer 6-10 teentjes knoflook zonder schil in de olie. Niet persen of rapsen! Voeg er ook de gedroogde Spaanse pepertjes aan de olie toe. Laat dit rustig bakken totdat de knoflookteentjes goed bruin beginnen te worden (het gaat er om dat de knoflooksmaak en de pepertjessmaak goed in de olie trekt, je eet deze niet op) Laat de knoflookteentjes verder donkerbruin worden.

Ondertussen kook je de spaghetti al dente. In een mok verwarm je ongeveer 150 milliliter water in de magnetron. Of kook dit water van te voren. Los hier het blokje kruidenbouillon in op. Giet de spaghetti af en voeg de kruidenolie toe. Haal de pepertjes en de knoflook eruit, die wil je niet mee eten! Doe er daarna de kruidenbouillon bij en meng het geheel goed door. Serveer er de geraspte of Parmezaanse kaas bij. Eet smakelijk!

Tip: wil je de spaghetti voor 1 persoon maken, gebruik dan ongeveer 3 a 4 eetelepels olijfolie, 4 teentjes knoflook en 3 a 4 teentjes Spaanse pepertjes en minder kruidenbouillon. Neem een kleinere portie spaghetti.

Vind op onderwerp