Studentenrecept: stamppot anders

Studentenrecept: stamppot anders

Stamppot is echte winterkost. Toch hoef je niet alleen aangewezen zijn op de oude vertrouwde recepten van boerenkool of hutspot om de winter door te komen. Dit keer een stamppotje met een twist.

Studentenrecept stamppot

We beginnen met een basisrecept voor aardappelpuree. Daarna maken we er een rucola zongedroogde tomaten stamppot van.

Basisrecept aardappelpuree
1 kg kruimige aardappels
150 ml melk
25 g boter
nootmuskaat, zout en peper naar smaak.

Bereiding
Kook de aardappels gaar in 20 minuten. In de laatste 5 minuten dat de aardappels koken, verwarm je de melk alvast op zacht vuur. Niet tot het kookpunt. Giet de aardappels af als ze klaar zijn en prak ze met een pureestamper. Voeg daarna de warme melk en boter toe. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.

Ingrediënten voor rucola stamppot met gedroogde tomaten
80 gram rucola
10 zongedroogde tomaten in fijne stukjes
Teentje knoflook

Bereiding
Was en snijd de rucola op gewenste grootte. Snijd eveneens de zongedroogde tomaten fijn en pers de knoflookteen. Voeg deze ingrediënten toe aan de aardappelpuree.

Tip: voeg voor de afwisseling stukjes feta/geitenkaas toe of voor een vleesvariant stukjes chorizoworst.

Vind op onderwerp