Tijdelijk werk, goed voor je CV?

Tijdelijk werk, goed voor je CV?

Nu de economie en ook het banenaanbod beetje bij beetje begint op te krabbelen, lijkt het steeds makkelijker om een geschikte functie te vinden. Maar in de tussentijd wil je vooral blijven werken. Soms zul je daarom tijdelijk werk ook accepteren. Wat doet tijdelijk werk met je CV?  


Tijdelijk werk is goed voor je werkervaring. Maar op je CV kan dit wenkbrauwen doen fronsen. Soms wekken veel losse klusjes of tijdelijke banen namelijk de indruk dat je een jobhopper bent, iemand die het voor het gezien houdt bij een werkgever, op stapt en dan weer ergens anders aan begint en dit vaak nog eens herhaaldelijk opnieuw doet.

Of je nu wel een jobhopper bent of niet, je wil dit zeker niet in je CV uitstralen! Houd daarom deze punten in gedachten:

- Heb je ergens korter dan een half jaar gewerkt en was dit niet op projectbasis? Dan is het soms beter om deze werkervaring niet te vermelden, om te voorkomen dat men denkt dat je ontslagen bent of snel opgestapt bent.

- Uitzonderingen zijn interim functies, freelance werk of projectwerk of bijvoorbeeld seizoenswerk. Als de aard van de werkzaamheden verklaart waarom je ergens tijdelijk heb gewerkt, vermeld dit dan voor de zekerheid duidelijk bij.

- Heb je ergens net een jaar of langer dan 6 maanden gewerkt, vermeld dan niet de maanden maar alleen het jaartal dat je gewerkt hebt. Dat geeft op je CV een positieve indruk. Wees voorbereid op vragen over de lengte van de periode dat je gewerkt hebt en beantwoord ze eerlijk en zakelijk.

- Bekijk het vooral per vacature waarop je solliciteert. Soms is tijdelijk werk wel heel relevant, het is echter bepalend hoe je dit formuleert en hoe dit overkomt. Schrijf je CV naar de werkgever toe.

Vind op onderwerp