Top 10 moodboards & mindmaps

Top 10 moodboards & mindmaps

Barst je van creativiteit deze zomer, maar heb je nog geen manier gevonden om deze ideeen te verzamelen? Wij geven een top 10 van handige tools om je creativiteit te bundelen.

1. Mindmeister.com
Een zeer handige mindmap tool die te delen is met je vrienden. Er is geen speciale software voor nodig en het toevoegen van notities en externe links is mogelijk.

2. Polyvore.com
Helaas is deze tool alleen bedoeld voor fashionita's en fashionoto's, maar dat neemt niet weg dat het een ontzettend leuke applicatie is om een visueel 'moodboard' te maken. Je kunt met behulp van een drag and drop systeem je plaatjes in het beeld krijgen. Ziet er gelikt uit!

3. Thymer.com
Ok, ok, het is dan geen moodboard of mindmap, maar wel een zeer handige open source agenda en planner, waar je met verschillende mensen een planning kan beheren. Het is snel, toegankelijk en gratis, wat wil je nog meer? Handig om met je teamgenoten van je studie een project te sturen.

4. Moodstream.gettyimages.com
Moodstream is geen traditioneel prikbord, maar een tool om je te laten inspireren. Je kunt je stemming aangeven en hier worden dan beelden en geluiden bij getoond, die je vervolgens weer kunt opslaan binnen je persoonlijke omgeving. Get inspired!

5. Mydeco.com
Grote interieurmake-over? Begin dan vast maar te knippen en te plakken op www.mydeco.com. Je kunt hier hele 3-d ruimtes scheppen.

6. Imgspark.com
Een moodboard-tool voor algemeen gebruik. Lekker met plaatjes slepen en sleuren, laat je inspireren door de community of maak je privecollecties.

7. Wishlistr.com
Weet je nooit wat je aan iemand moet geven voor een verjaardag? Dan is wishlistr de uitkomst. Laat je inspireren door alle wensen die mensen hebben en verras ze!

8. Stixy.com
Een goede all-in-one tool. To-do lijstjes, plaatjes, deadlines.
Leuk als een digitaal prikbord voor je collega's, vrienden en familie.

9. Evernote.com
Evernotes lijkt uitgevonden voor mensen die gek zijn op post-its en lijstjes. Ook voor je mobiel. Schrijven maar!

10. Flickr inspiration boards
In flickr bestaat een group die moodboards verzameld. Je moet je dus eerst aanmelden, maar kan daarna volop genieten van de creatieve hersenspinsels van anderen!

Ken jij meer tools? Stuur ze naar pr@werkstudent.nl en wij voegen ze aan deze lijst toe!

Vind op onderwerp