Triport weekbericht, week 27

De zomer is nu echt begonnen! Niet alleen zijn de temperaturen de afgelopen week flink gestegen, maar er waren ook heel veel mensen voor ons aan het werk op de luchthaven Schiphol. De schoolvakanties zijn in bijna alle regio's begonnen en dat zorgt voor topdrukte. De zomer is nu echt begonnen! Niet alleen zijn de temperaturen de afgelopen week flink gestegen, maar er waren ook heel veel mensen voor ons aan het werk op de luchthaven Schiphol. De schoolvakanties zijn in bijna alle regios begonnen en dat zorgt voor topdrukte.

Grote klasse dat iedereen ondanks de hittegolf en de wk finale van zondagavond trouw op zijn/ haar post stond!
Wij, (Cissy, Bas, Tessa, Mieke en Karin) zijn de afgelopen tijd druk bezig geweest met het werven en selecteren van mensen die deze zomer aan de slag willen gaan.
We waren onder andere op zoek naar m/ v grondstewardessen, magazijnmedewerkers, verkoop- en kassamedewerkers cosmetica, drank, tabak en chocola, airport information employees, f&b medewerkers.

Voor iedereen geldt dat je voordat je op Schiphol aan de slag kunt gaan, eerst een verklaring van geen bezwaar (VGB) van het Ministerie van Binnenlandse Zaken moet ontvangen.
Deze procedure duurt gemiddeld twee weken, in deze periode loopt dat op tot drie weken. Deze procedure starten we meteen op als je je bij ons inschrijft. Vinden wij je geschikt voor een functie, dan stellen we je voor bij de opdrachtgever.

Afhankelijk van de functie en de opdrachtgever kun je het ontvangst van de VGB op gesprek bij de opdrachtgever of ga je direct aan de slag. Bij een aantal functies ga je eerst op training voordat je aan de slag kan. Zo krijgt een grondstewardess bijvoorbeeld een drieweekse training, een airport information employee ruim een maand. Deze trainingen vinden ruim voor de zomer plaats, zodat iedereen ook rustig ingewerkt kan worden.

Vandaag is de laatste training begonnen voor de mensen die aan de slag gaan als kassa- en verkoopmedewerker voor de cosmeticawinkels op Schiphol.
Deze mensen zijn vorige week bij ons langs geweest voor het ophalen van de Schipholpas en het tekenen van de contracten.

Voor de meeste van onze opdrachtgevers verzorgen we niet alleen de werving en selectie maar ook de complete planning. Dit doen we aan de hand van jouw beschikbaarheid. En soms is dat een enorme puzzel…… Niet alleen omdat vraag en aanbod soms niet geheel passend zijn maar ook omdat sommige mensen vervangen moeten worden door ziekte of andere vervelende omstandigheden.
Ook daar zijn we voor!

Dinsdag is binnen Werkstudent de dag waarop alle gewerkte uren verwerkt worden. Dat is een hectische dag, want dat moet wel nauwkeurig gebeuren. Op donderdag en vrijdag komen de meeste planningen voor de week erna binnen, onze puzzeldagen. En hier tussendoor heel veel telefoontjes, mailtjes en inloop.
Volgende week vervolg……….. over de oranje maandag!

Vind op onderwerp

SCHIPHOL