Verknocht aan Schiphol

Verknocht aan Schiphol
Caroleen en Jill zijn twee senior baliemedewerkers die allebei voor Schipholprivium werken via De Werkstudent. Lees hier hun ervaringen en werkverhalen.
Caroleen en Jill zijn twee senior baliemedewerker die allebei voor Schipholprivium werken via De Werkstudent. Lees hier hun ervaringen en werkverhalen.

Senior Baliemedewerkers
Caroleen en Jill zijn twee senior baliemedewerkers van Schiphol Privium. Caroleenwerkte voor een grote vliegmaatschappij, maar na de crisis van 11 september en het uitbreken van Sars verkeerde de luchthaven in een dip, waardoor er nog weinig werkplekken beschikbaar waren. Caroleen wilde tóch heel graag op Schiphol blijven werken en ging gelijk op pad voor een nieuwe baan. In haar zoektocht informeerde ze bij de balie inlichtingen, waar een werkstudent vertelde wat voor banen het uitzendbureau nog op Schiphol vrij had.

Privium, het punt voor VIPS en zakenreizigers

Haar ultieme baan vond ze bij het Privium Service Point. ‘Ik heb het ontzettend naar mijn zin bij Privium. We zijn hèt aanspreekpunt voor de klant en het is daarom erg belangrijk dat we ons professioneel presenteren en ook de waardering voor de klant uitspreken. Deze functie is me op het lijf geschreven.’ Inmiddels is Caroleen een ervaren (senior) baliemedewerker en heeft een pittig takenpakket. Soms heeft dit ook minder leuke kanten, bijvoorbeeld wanneer ze haar collega’s moet corrigeren. ‘Het is belangrijk om consequent te blijven en daarom moet je je persoonlijke relatie met je werkrelatie scheiden.’

'Je kan het, of je kan het niet'
Jill, tevens senior baliemedewerker bij privium, vult aan: ‘je moet lef hebben en je moet goed afwegen of jij als persoon bestand bent tegen de zware wisseldiensten en de nodige stress. Je kan het, of je kan het niet.’ Jill heeft tevens in verschillende functies gewerkt op Schiphol. Na zwangerschapsverlof met de zorg voor haar zoontje begon ze opnieuw bij Privium. In de tussentijd was er altijd goed contact met de Werkstudent, wat ze erg leuk vond.

Gestrand op Schiphol
‘Schiphol is inmiddels een soort tweede thuis. Er gebeurd zoveel op deze werkplek. Ik weet nog dat er een keer een sneeuwstorm was waardoor iedereen gestrand was op de luchthaven. Het was hectisch maar het vormt wel een band,’ zo verteltJill.En zo blijven Caroleen en Jill toch steeds weer op Schiphol ‘plakken.’Inmiddels werken ze allebei in vaste dienst bij de Werkstudent. Per september worden ze door de luchthaven Schiphol in vaste dienst genomen.

Vind op onderwerp