Verschil uitzenden en werving en selectie

Verschil uitzenden en werving en selectie

Werken op uitzendbasis verschilt van werken op basis van werving en selectie. Bij uitzenden ga je in dienst bij een uitzendbureau. Als uitzendmedewerker ga je een arbeidsovereenkomst aan bij jouw nieuwe werkgever. Dit betekent dat de uitzendbureau jou uitbetaalt en dingen regelt als je bijvoorbeeld ziek bent.Je kunt ook direct in dienst gaan bij de opdrachtgever. In dit geval is een uitzendbureau alleen verantwoordelijk voor het werving en selectieproces. Een opdrachtgever kan dit uit handen geven als ze hulp kunnen gebruiken of zelf weinig tot geen tijd hiervoor hebben. 

Meestal ga je eerst op gesprek bij de uitzendbureau Bij interesse wordt je uitgenodigd voor een tweede gesprek bij de opdrachtgever. Ook kan het zijn dat je direct op gesprek gaat bij de opdrachtgever. Als jij de geschikte kandidaat bent voor de functie, dan ga je het arbeidscontract aan bij jouw nieuwe werkgever en kun je aan de slag. 

Uitzenden of werving en selectie?
De opdrachtgever bepaalt of je op basis van uitzenden aan het werk gaat of direct in dienst treedt. Dit is afhankelijk van de afspraken die de opdrachtgever maakt met de uitzendbureau.

Meer informatie? 
Lees hier meer over uitzenden en werving en selectie. Neem bij vragen of voor meer informatie gerust contact met ons op.

Vind op onderwerp