Vincent Bosgraaf - Lazy Vegan

Vincent Bosgraaf - Lazy Vegan

Vincent Bosgraaf is founder van de start-up Lazy Vegan en maakt plantaardig eten niet alleen lekker maar ook makkelijk. De Lazy Vegan maaltijden bereid je in maar liefst acht minuten en kun je vinden in de diepvries bij Albert Heijn en Jumbo. “Ik ben opgegroeid in Zweden en kom uit een culinaire familie. Mijn vader runde diverse restaurants in een prachtig vissersdorpje aan de westkust. Helaas kampte hij met een slechte gezondheid waardoor we als gezin terug naar Nederland zijn verhuisd. 

Vanuit Nederland is mijn vader een bedrijf gestart in diepvries maaltijden voor de Scandinavische markt. Na mijn studie nam ik deel aan dit bedrijf. Later werd het stokje aan mij overgedragen. 

Toen mijn vader een paar jaar geleden is overleden, wilde ik mezelf inzetten voor iets nieuws. Waarom? Om mijn liefde voor eten te delen. Daarnaast wilde ik iets doen met mijn jarenlange kennis en netwerk in de maaltijden business. 

Mijn doel is om het makkelijk te maken voor mensen om gezond en plantaardig te eten om zo zichzelf en de planeet een break te geven. 

Lekker én plantaardig 
In de plantaardige markt was en is er nog steeds een groot gat qua volledige maaltijden. Wij vullen dit aan met Lazy Vegan door het aanbieden van belachelijk lekkere plantaardige maaltijden. 

Ze zijn plantaardig omdat ze vrij zijn van dierlijke producten. Ook zijn de maaltijden vrij van gluten en soja. Daarnaast zijn onze ‘kip’ stukjes gemaakt van erwten eiwit dus heel rijk aan proteïne en vrij van e-nummers. 

Je kunt onze Lazy Vegan maaltijden vinden in de diepvries, zodat je altijd een voorraad in huis kunt hebben voor dagen dat je druk of lazy bent. In de diepvries blijven alle voedingsstoffen goed behouden en is er geen foodwaste; goed voor jou, de planeet en je vrije tijd. Én in maar liefst acht minuten is jouw maaltijd klaar, ideaal toch? 

De rol van duurzaamheid
Binnen onze onderneming komt duurzaamheid in verschillende vormen terug. Onze maaltijden zijn plantaardig. Daarnaast maken we gebruik van recyclebare verpakkingen.  

Door plantaardig te eten ben jij een superheld die de planeet redt. Dat is natuurlijk niet echt zo, maar wel een beetje. We gaan geen les lezen over CO2 uitstoot of dierenwelzijn, dat weet iedereen wel. 

Daarentegen zouden we het tof vinden als mensen minstens 1x per week plantaardig eten, want de impact daarvan is ook al gigantisch. Wij merken ook dat steeds meer mensen zich realiseren dat plantaardig niet alleen gezond is maar ook minder belastend voor het klimaat. Trouwe fans 
Werken bij een startup is een mega rollercoaster. De ene dag staan we met z’n allen te juichen dat we een nieuwe klant binnen hebben gehaald en de volgende dag lopen we weer tegen uitdagingen aan. We leren vooral van alles heel veel en dat geeft ontzettend veel energie. 

Als bedrijf zijn we nog wel steeds klein en bedienen we met vier vaste werknemers al onze klanten en consumenten in vijf landen. We groeien gestaag en onze markt kan lastig zijn. Dit neemt niet weg dat onze maaltijden kwalitatief erg goed zijn. Bijna iedereen die onze producten proeven, worden een trouwe fan. Elke nieuwe fan zien wij als een succes. 

Tips voor startende ondernemers
Mijn tip is om plezier te hebben. Naast het harde werken, de tegenslagen en de soms onmogelijke strategische beslissingen ben jij bezig met het opzetten van iets nieuws en cools. 

Dit lukt alleen omdat jij dat durft en daar mag je trots op zijn. Vergeet dus niet om te genieten van deze spannende maar ongetwijfeld leerzame fase. Over een paar jaar ben je gegroeid en kijk je hopelijk met veel plezier terug op deze eerste jaren. 

Dromen en ambities
Lazy Vegan wil het meest impactvolle maaltijden merk van Europa worden en in elke grote stad te koop zijn. Daarmee hopen we bij te dragen aan een bewuster en duurzamer keuzepatroon van consumenten.”

https://lazyvegan.com/nl/
www.instagram.com/lazyveganofficial/

Vind op onderwerp