Waarom werken in de zomervakantie zo slecht nog niet is

Waarom werken in de zomervakantie zo slecht nog niet is


Terwijl de ene na de andere collega vertrekt om een zomerbreak met zon, zee strand en rust te vieren, zit jij – met uitzondering van een paar daagjes vrij – dagelijks achter jouw bureau of aan de vloer gekleefd. 

Én hoewel dat in eerste instantie niet iets positiefs lijkt, zitten er zeker wat voordelen vast aan doorwerken tijd ens de zomer. Zoals…

1. Goedkoper vakantie vieren
Wie in het hoogseizoen op vakantie gaat, weet dat het een dure vakantie wordt. Hotels, vliegmaatschappijen en reisbureaus hangen een stevig prijskaartje aan de drukste vakantieperiode van het jaar. Slim, maar daar heb jij geen last van als jij deze weken skipt. Sterker nog: jij bent veel beter af. Want op het moment dat ieder weer terug is, verblijf jij voor de helft van de prijs op dezelfde bestemming. Cheers!

2. Rustig reizen
De Nederlandse wegen zijn in een jaar nooit zo rustig geweest als nu. Bijna alle inwoners van ons landje zweten in een tentje, caravan of hotelkamertje aan de Middellandse Zee. Dat betekent voor jou geen filerijden, minder irritaties en ongelukken op de weg en vroeger op het werk en thuis verschijnen. Zeker wat waard als je het ons vraagt! Het ov zal over het algemeen ook minder benauwd en rustiger zijn, omdat men weer op de bus- en treinstoeltjes kan zitten. Wel kan een hysterische groep toeristen je in het ov nog vergezellen als je op weg bent naar één van de grote steden..

3.Achterstand wegwerken
Jouw werkgever cancelt die extra vergaderingen en afspraakjes die wekelijks op de planning stonden, want het team is toch niet compleet en klant X is langer weg dan verwacht . Fine by you. Want dat betekent meer speling op een dag om jouw werkzaamheden – en die van de missende collega’s – uit te voeren. En die extra tijd is ook fijn om eindelijk die achterstallige administratie weg te werken en ondergesneeuwde klusjes en taken van eerder aan te pakken. Zo ben je binnen no-time weer bij met alles.

4. Focus en investering
Vaarwel tegen de hectiek van de dag en hallo tegen meer focus en energie. Het zonnetje, de rustigere werkvloer en controle over meer werkzaamheden doen veel goeds voor jouw to-do list. Je kan efficiënter werken en is er wellicht tijd over om te investeren in jouw persoonlijke (werk)doelen. Reflecteer op je werk en jezelf en denk na over wat je te wachten staat na de vakantieperiode. De zomer is een prima periode om een cursus of training op te pakken.

5. Buiten de deur lunchen of afspreken
Het stralende weer is een prima excuus om vaker naar buiten te gaan tijdens en naast jouw pauze. In plaats van tussen vier muren te zitten, kan je jouw collega’s of klant uitnodigen een terrasje te pakken en daar het werk voor te zetten. Lekker flexwerken! Wie weet brengt een andere omgeving nieuwe inspiratie en ideeën voor jullie mee waar je anders niet op gekomen was.

6. Held(in) van de werkvloer zijn
Last but not least: jij bent in de ogen van jouw werkgever een rots in de branding. Er zijn altijd wel mensen die elke schoolvakantie de werkvloer ontvluchten of nooit tijd hebben om de taken van jou of een collega eens op te pakken. Die mensen zijn voor jouw werkgever – en eventuele roostermaker -  het lastigst, want wie zorgt er dan voor dat project X op tijd af is en wie wilt er nog extra werken? In deze situaties zal jouw werkgever je extra dankbaar zijn als jij steady beschikbaar bent en zonder mokken doorwerkt. 

Vind op onderwerp

WERKPERIODE ZOMERVAKANTIE DOORWERKEN