Klantenservice medewerker

Klantenservice alarmcentrale
In deze functie ben jij hét aanspreekpunt voor reizigers die onderweg, in het binnen- of buitenland zijn.

Administratief medewerker

Administratief medewerker Screening
Houd jij van structuur, ben jij integer en administratief en communicatief sterk?

Host / Hostess bij Theater

Host / Hostess bij Theater
Leuke flexibele bijbaan in centrum Amsterdam!

Sales Recruiter

Sales recruiter Schiphol
Binnen het team zal jij met name verantwoordelijk zijn voor de werving van nieuwe opdrachtgevers.

Vacature Schoonmaker

Schoonmaakmedewerker
Parttime en Fulltime - diensten van 6 uur

Wat is een MOOC?

Wat is een MOOC?
Een MOOC is een zogeheten Massive Open Online Course, oftewel een cursus die gratis online wordt gegeven waar iedereen aan deel kan nemen.

In je eigen bureaustoel kan je kiezen uit het groeiende aanbod online cursussen. Het mooi aan een MOOC is dat de student 'naast je' uit Brazilië, IJsland of Japan kan komen.

Onderwijs wordt op deze manier toegankelijk voor iedereen. Het terrein wat voorheen alleen ontgonnen kon worden door vermaarde universiteiten wordt langzamerhand geïnfiltreerd door commerciële initiatieven als Coursera en Udacity.

Amerikaanse universiteiten investeerden op hun beurt fors in een eigen online MOOC platform EDX.   

Mooc-list.com pretendeert een volledig overzicht van alle online cursussen in bestand te hebben. Cursussen zijn er te vinden van Wiskunde en recht tot en met Artificiële Intelligentie, Sport en Gezondheid.   

MOOC in Nederland

De UvA heeft haar eigen MOOC platform opgericht. Hier worden tot nu toe twee cursussen op aangeboden. De Leidse Universiteit heeft de samenwerking opgezocht met het commerciële platform Coursera.   

Delft denkt daartegenover er juist aan om aangeboden opleidingen aan haar eigen studenten aan te bieden. Tevens participeert deze instelling al jaren in het https://www.ocwconsortium.org/.  


Je kan je dus op een breed gebied verder ontwikkelen vanuit je eigen kamer. Collegezalen hoef je niet meer aan de binnenkant te zien.   

Krijg je na het afronden van een MOOC een geldig diploma?
Bij sommige cursussen is er aan het eind een test waarna je een  certificaat krijgt indien deze succesvol is afgerond. Bij andere MOOCs krijg je een certificaat van deelname.   

Je kan nog geen officieel diploma halen met een zogeheten MOOC aangezien geen van de platformen nog officieel geaccrediteerd is.   

Een MOOC is echter een ideale tool om bepaalde stof nogmaals te bekijken dan wel jezelf verder te ontplooien naast je huidige studie/werk.

Vind op onderwerp