Werken op Schiphol

Schiphol is een unieke werkplek. De medewerkers op Schiphol ervaren het iedere dag en spreken over het zogenaamde “Schiphol-virus'. Je ontwikkelt een liefde voor de toplocatie, het internationale karakter en de levendigheid.

 

De luchthaven is 24/7 open. Om Schiphol draaiende te houden zijn er altijd wel mensen nodig. Het vliegveld groeit nog steeds en zoekt altijd mogelijkheden om verder uit te breiden. Werken op Schiphol is leuk, inspirerend en staat goed op jouw cv. Je ontmoet mensen van verschillende nationaliteiten en hebt carrièremogelijkheden in de branches: 

  • Beveiliging 
  • Bagage & platform 
  • Retail 
  • Schoonmaak/facility 
  • Service & dienstverlening 

De Werkstudent & Schiphol  

Sinds 1984 zijn wij al partner van de luchthaven. Onze eerste opdracht was om bagage en platform medewerkers te leveren. Inmiddels bieden wij allerlei soorten functies aan voor Schiphol Airside (achter de douane) en Schiphol Landside (voor de douane). Doorlopend vervullen wij pools voor: luchthavenbeveiliging, vliegtuigschoonmaak, bagage/platform, facility en de See Buy Fly shops. Bekijk via onderstaande button welke vacatures er momenteel online staan.
Vacatures op Luchthaven Schiphol

Screening voor toegang Schiphol  

Wil je werken op Schiphol? Dan ben je verplicht om een AIVD-screening te ondergaan. Een screening loopt via de marechaussee en kan tot 8 weken duren in drukke periodes. Dat vergt wat van jouw geduld, maar wordt ruimschoots beloond met de werkomgeving waar je in terecht komt! 

Eisen screening 

Door te screenen blijft de veiligheid van de luchthaven intact. Bij een goedgekeurde screening ontvang je een Schipholpas waarmee je toegang tot de beschermde gebieden van de luchthaven krijgt.  

Als je na sollicitatie in aanmerking komt voor een functie sturen wij jouw gegevens op naar de marechaussee. Zij controleren voor ons of: 

  1. Jij eerder niet in aanraking met politie of justitie bent geweest.  
  2. Jij langer dan 8 jaar onafgebroken in Nederland woont. 

Na bericht van de marechaussee krijg je van ons te horen of jij door de controle heen bent en wanneer je kan beginnen. Heb je vragen over de screening? Of wil je weten hoeveel weken je moet wachten voordat je aan het werk kan? Bel gerust naar ons kantoor op Schiphol via: 020- 406 79 70. 

 

Luchthavenbeveiliging via De Werkstudent 

Vanaf 2005 werken wij met één van de grootste beveiligingsbedrijven op Schiphol Airport. Voor deze opdrachtgever zijn wij continue op zoek naar nieuwe medewerkers die het beveiligingsteam van de luchthaven willen versterken. Je kan via ons met of zonder diploma als beveiliger op Schiphol aan de slag. Zonder diploma als security host. Met diploma als luchthavenbeveiliger. Heb je geen diploma in de beveiliging, maar wil je wel lichthavenbeveiliger worden? Het is via ons ook mogelijk een 1-jarige opleiding tot luchthavenbeveiliger te volgen. Bekijk hier de verschillende beveiligingsvacatures: 

  • Security Host Schiphol Airport 
  • Luchthavenbeveiliger Schiphol Airport
  • Opleiding Luchthavenbeveiliger Schiphol Airport 

Vind op onderwerp

BIJBAAN STUDENTEN PARTTIME FULLTIME SCHIPHOL VACATURES WERKOPSCHIPHOL