Werken op Schiphol

Schiphol is een unieke werkplek. De medewerkers eop Schiphol ervaren het iedere dag 
en spreken over het zogenaamde “Schiphol-virus'. Je ontwikkelt een liefde voor de toplocatie waar de mensen samenkomen, het internationale karakter en de levendigheid.  

De luchthaven is 24/7 open. Om Schiphol draaiende te houden zijn er altijd wel mensen nodig. Het vliegveld groeit nog steeds en zoekt altijd mogelijkheden om verder uit te breiden. Werken op Schiphol is leuk, inspirerend en staat goed op jouw cv.  Je ontmoet mensen van verschillende nationaliteiten en hebt carrieremogelijkheden in:


 • Beveiliging
 • Bagage en platform
 • Retail
 • Schoonmaak/facility
 • Service & dienstverlening

 • Vanuit ons 2e kantoor in the Base, het business center dat aansluit op de Luchthaven, bemiddelen wij voor deze sectoren in de luchtvaart.  Zo kan je bij ons solliciteren op functies als: Vliegtuigschoonmaker, Grondsteward(ess), Security-host, (opleiding) Luchthavenbeveiliger, Bagagemedewerker-chauffeur platform en Kassamedwerker See Buy Fly. 

   

  Screening Schiphol

  Om te kunnen werken op Schiphol heb je een Schipholpas nodig. Met deze pas heb jij toegang tot de beschermde gebieden van de luchthaven. Voor het verkrijgen van een Schipholpas is een AIVD-screening nodig. Dit is een screening die vanuit de overheid plaats vindt om medewerkers te controleren op criminele of terroristische activiteiten om gevaar uit te sluiten. De screening is verplicht voor iedereen die op de luchthaven wilt werken. Zo blijft de veiligheid van de luchthaven in tact.  

  Wil je via ons voor Schiphol werken dan is het belangrijk dat je niet in aanraking bent geweest met politie of justitie en minimaal 10 jaar onafgebroken in Nederland woont. Meer informatie over de AIVD-screening en de voorwaarden is te vinden via: website link. Heb je vragen over het veiligheidsonderzoek bij ons, neem dan contact met ons op.  

  Een screening loopt via de marechaussee en kan in het uiterste geval 8 weken duren. Dit gebeurt meestal richting de vakantieperiodes, wanneer de drukte weer toeneemt en de vraag naar werknemers groeit. 

   

  Werkpools Schiphol  Je kunt zowel parttime als fulltime werken op Schiphol, maar ook op flexibele basis zijn er regelmatig vacatures. Denk aan werk als beveiliger, grondsteward/stewardess of vliegtuigschoonmaker. Kijk voor meer fulltime of parttime vacatures op Schiphol op www.werkstudent.nl/vacatures.

  Af en toe heeft De Werkstudent ook openstaande vacatures als grondstewardess. Hou onze vacatures dan ook goed in de gaten als je graag wilt werken op Schiphol! 

  Werk op Schiphol - beveiliging

  Heb jij een beveiligingsdiploma op zak? En ben je nog verder aan het studeren? Zoek je nu een leuke bijbaan? Of ben je geïnteresseerd in een startersfunctie? Wat dacht je dan van beveiligingswerk op Schiphol? Dit is uitdagend en afwisselend werk. Klinkt jou dat als muziek in de oren? Kijk dan eens wat Uitzendburo De Werkstudent voor jou kan betekenen.

  De Werkstudent heeft al meer dan 15 jaar ervaring in het bemiddelen van beveiligingspersoneel op Luchthaven Schiphol.  Door ervaren, vakkundige beveiligers uit te zenden danwel jong beveiligingstalent goed op te leiden en actief mee te denken, dragen wij samen met onze opdrachtgevers  en uitzendkrachten al jaren bij aan een veiliger Schiphol!

  Werk op Schiphol - bagage

  Hoe komt je bagage in het goede vliegtuig of op de goede bagageband? Een enorm logistiek proces zorgt ervoor dat op de achtergrond je bagage op de juiste plek van bestemming komt. Veel hiervan gebeurd automatisch maar er zijn onderdelen die nog altijd door mensen wordt gedaan. Het werk in de bagagekelders en op de platformen is leuk en afwisselend! De Werkstudent heeft in elk hoogseizoen meerdere planningen lopen. Meld je bijtijds aan voor een leuke job in de bagage!

  Werk op Schiphol - winkels

  Uniek op Schiphol is de mogelijkheid om te werken in de tax-free winkels. Buro De Werkstudent heeft verschillende pools van medewerkers die worden ingezet om deze winkels te bemensen. Je kan via De Werkstudent ook werken op Schiphol plaza, in de bagage of in de beveiliging. Werken op Schiphol is voor veel studenten de ideale bijbaan maar voorziet ook velen van een volledig inkomen.

  Vraag naar de mogelijkheden om te werken op Luchthaven Schiphol bij onze vestiging... op Luchthaven Schiphol, in het kantorencomplex The Base. Telefonisch zijn we te bereiken op 020-4067970