Werkstudent aan het woord: De CV-check van Ralph

Werkstudent aan het woord: De CV-check van Ralph

Wegens groot succes staat onze CV-check al een tijdje in de top 10 van meest bekeken onderwerpen op onze website. We krijgen regelmatig lovende reacties en delen graag de ervaringen van studenten of werkzoekenden uit eerste hand.

Dit keer gaat het over Ralph, die de CV-check succesvol heeft doorstaan. Hij overweegt een carrièreswitch en vraagt om advies. Lees hier zijn verhaal!

“Ik kwam via google bij De Werkstudent terecht. Ik vind de CV-check een erg goede manier om deze te laten controleren door ervaren werkgevers. Je weet zo gelijk hoe een werkgever naar je CV kijkt.”

Als een van de tips gaven we Ralph mee om een kort profiel van niet meer dan 2 a 3 regels te zetten bovenaan het CV, onder personalia. Dit profiel heeft in steekwoorden weer wie je bent en wat je kan. Het is vertaald naar een statement die de werkgever prikkelt, omdat hij/zij hier uit op kan maken wat je voor het bedrijf kan betekenen. Houd dit profiel kort, bewaar de toelichtingen en concrete voorbeelden voor je motivatiebrief!

Een goed voorbeeld hiervan is:
Sales Manager | Operations Manager | Business Coach

Getalenteerde leider en manager die met veel initiatief en daadkracht een project stuurt. Mijn kracht ligt in de focus op hoogwaardige klantenservice en – tevredenheid.

Ralph vroeg ons ook hoe hij zich het beste kan oriënteren op een nieuwe studie voor een toekomstige carrièreswitch. Momenteel heeft hij een goed betaalde baan als receptionist in de gezondheidszorg, maar hij heeft erg veel affiniteit met de reisbranche. In zijn naaste omgeving zijn er veel mensen werkzaam in de reisbranche, en zijn hier altijd erg over te spreken.

Ons advies aan Ralph is dat hij goed moet onderzoeken wat de overeenkomsten zijn in de huidige en gewenste werkzaamheden. Het blijkt dat er een goede aansluiting is. Van receptionist naar bijvoorbeeld baliemedewerker op Schiphol is nog niet eens zo’n grote switch! Met servicegerichtheid, sterke communicatieve vaardigheden, een goede persoonlijke presentatie, een luisterend oor en sterke taalvaardigheden kom je erg ver in de reisbranche. Natuurlijk zijn er ook aanvullende trainingen of opleidingen die je kunt volgen, maar dit geeft niet altijd garantie op een baan. Wij raden iedereen aan die ook op Schiphol wil werken, zich goed voor te bereiden en toch te reageren! Minimale eis is vaak wel mbo-4 niveau of een havo diploma. Een aanvullende taal leren kan je kansen verhogen op de banenmarkt.

Vind op onderwerp