Werkstudent uitzendkracht boegbeeld voor gemeentecampagne

"Schoonhouden is simpel. Ook als het om het voorkomen van zwerfafval gaat. Afval hoort gewoon in de afvalbak, niet op straat." Zo staat vermeld op de website van gemeente Amsterdam Stadsdeel Oost. In de strijd tegen zwerfaval zijn twee herkenbare boegbeelden, 'Stoffie en Blikkie' ingezet voor een grootschalige fotoactie. Rara wie zitten er achter deze redders in nood?

Juist, natuurlijk onze Werkstudenten!
De twee figuren, Stoffie en Blikkie, willen graag laten zien hoe eenvoudig het is om zwerfafval te voorkomen. Ze trekken langs verschillende evenementen van het stadsdeel en gaan met mensen op de foto. De allerleukste foto wordt door de gemeente beloond met een levensgrote afbeelding op de voertuigen van de reiniging.

uitzendkracht in blik

Onze uitzendkrachten vinden het erg leuk om zich in te zetten voor deze actie, zo vertelt Felipe: "Top initiatief, zo maken we mensen bewust, zowel bij jong als oud".

Ook andere uitzendkrachten die zich in het pak hebben gestoken zijn enthousiast: Luc; "Bewoners reageren erg positief op de pakken." Melvin; "Dit was verschikkelijk lachen."

update
In 2010 zijn de eerste uitzendkrachten op deze unieke wijze ingezet om bewustwording te creeeren. Nu in 2017 zijn wij weer op zoek naar een nieuw Stoffie en Blikkie. Interesse? Bekijk de vacature!

Vind op onderwerp

WERKSTUDENT AMSTERDAM PROMOTIEWERK REFERENTIES GEMEENTE