1001 Sollicitatievragen: ben jij op de hoogte van ontwikkelingen?

1001 Sollicitatievragen: ben jij op de hoogte van ontwikkelingen?

Tijdens een sollicitatiegesprek word je vaak flink aan de tand gevoeld. Vragen om te kijken of je je huiswerk wel hebt gedaan kun je daarom ook zeker verwachten. Een van die veel voorkomende sollicitatievragen is bijvoorbeeld: wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen in onze organisatie of branche?

Waarom wordt deze vraag gesteld?
Een werkgever wil hiermee niet alleen achterhalen of je je goed verdiept hebt in de organisatie, maar ook hoe breed jouw kijk en visie is. Welke kijk heb jij op ontwikkelingen? Wat zijn kansen en mogelijke bedreigingen? Maar vooral: welke rol neem jij hier in en wat zou jij concreet doen met die ontwikkelingen?

Hoe antwoord je?
Laat zien dat je veel af weet van de organisatie, maar ook de branche waarin deze opereert. Lees nieuwsartikelen, verdiep je in trends. Lees jaarverslagen, krantenknipsels en vakbladen. Benoem in positieve bewoordingen tijdens het solicitatiegesprek wat je is opgevallen in het nieuws. Geef voorbeelden hoe je met jouw ideëen en oplossingen met deze ontwikkelingen om zou gaan. Een werkgever vindt het namelijk erg leuk om te zien dat je echt affiniteit hebt met de organisatie en graag meedenkt.

Ga naar het overzicht van alle sollicitatievragen in een sollicitatiegesprek
.

Vind op onderwerp