1001 Sollicitatievragen

Een sollicitatiegesprek is voor de meeste werkzoekenden het zwaarste onderdeel van de sollicitatieprocedure. De Werkstudent heeft daarom deze speciale rubriek in het leven geroepen voor sollicitatievragen.

Voorbereiden op sollicitatievragen is zinvol 

Een (eerste) sollicitatiegesprek is altijd lastig. Door je voor te bereiden op deze veelvoorkomende en soms lastige vragen kan je je beter focussen op je presentatie en het gesprek. 

Probeer te begrijpen waarom sommige vragen worden gesteld. Het geeft je inzicht in de manier waarop je moet antwoorden. In sommige gesprekken zullen de meest uiteenlopende vragen achter elkaar op je af worden gevuurd. Andere gesprekken zijn meer opbouwend en daardoor beter te begrijpen en zelf enigzins te sturen.

Door je voor te bereiden voorkom je de meeste valkuilen tijdens een sollicitatiegesprek. We geven per vraag een korte uitleg van het ‘waarom’ van de vraag, maar leggen ook uit hoe je de vraag zou kunnen beantwoorden of toepassen op jouw situatie.

Voorbeeld sollicitatievragen tijdens een sollicitatiegesprek


Maar ook belangrijk is: welke vragen stel je zelf tijdens een sollicitatiegesprek?
Wat doe je eigenlijk na afloop van een sollicitatiegesprek? 
En hoe bereid je je, naast deze vragen, eigenlijk het beste voor op een sollicitatiegesprek en wat kun je het beste aantrekken naar een sollicitatie?   

De ene sollicitatievraag is pittig, de andere is makkelijk, maar één ding is zeker: op de meeste vragen die gesteld kunnen worden tijdens een sollicitatiegesprek kun je je goed voorbereiden.

Antwoord op jouw sollicitatievraag

Heb je een vraag die je graag door ons beantwoord wilt hebben?
Stuur jouw prangende vraag naar: post@werkstudent.nl!

Nieuwste vacatures

Administratief medewerker

Ben jij administratief sterk en draai jij je hand niet om voor het wegwerken van een administratieve achterstand? Wij zoeken een medewerker administratie voor een grote internationale verzekeraar in Amsterdam. De functie in fulltime en in eerste instantie voor 3 maanden.

Administratief medewerker

Gediplomeerd Beveiligingsmedewerker/Luchthavenbeveiliger Schiphol Airport

Heb jij een diploma in de beveiliging en wil jij de veiligheid van ruim 200.000 reizigers per dag bewaken? Dan zoeken wij jou voor de functie van luchthavenbeveiliger op Schiphol Airport!

Gediplomeerd Beveiligingsmedewerker/Luchthavenbeveiliger Schiphol Airport

Vliegtuigschoonmaker Schiphol Airport

Wil jij Schiphol helpen bij het schoonmaken van de vliegtuigen? Kom dan werken als vliegtuigschoonmaker voor verschillende airlines! Een (bij)baan waar je je handen uit de mouwen kan steken!

Vliegtuigschoonmaker Schiphol Airport

Kijk hier voor alle vacatures van De Werkstudent in omgeving Amsterdam en Schiphol