1001 Sollicitatievragen

Een sollicitatiegesprek is voor de meeste werkzoekenden het zwaarste onderdeel van de sollicitatieprocedure. De Werkstudent heeft daarom deze speciale rubriek in het leven geroepen voor sollicitatievragen.

Voorbereiden op sollicitatievragen is zinvol 

Een (eerste) sollicitatiegesprek is altijd lastig. Door je voor te bereiden op deze veelvoorkomende en soms lastige vragen kan je je beter focussen op je presentatie en het gesprek. 

Probeer te begrijpen waarom sommige vragen worden gesteld. Het geeft je inzicht in de manier waarop je moet antwoorden. In sommige gesprekken zullen de meest uiteenlopende vragen achter elkaar op je af worden gevuurd. Andere gesprekken zijn meer opbouwend en daardoor beter te begrijpen en zelf enigzins te sturen.

Door je voor te bereiden voorkom je de meeste valkuilen tijdens een sollicitatiegesprek. We geven per vraag een korte uitleg van het ‘waarom’ van de vraag, maar leggen ook uit hoe je de vraag zou kunnen beantwoorden of toepassen op jouw situatie.

Voorbeeld sollicitatievragen tijdens een sollicitatiegesprek


Maar ook belangrijk is: welke vragen stel je zelf tijdens een sollicitatiegesprek?
Wat doe je eigenlijk na afloop van een sollicitatiegesprek? 
En hoe bereid je je, naast deze vragen, eigenlijk het beste voor op een sollicitatiegesprek en wat kun je het beste aantrekken naar een sollicitatie?   

De ene sollicitatievraag is pittig, de andere is makkelijk, maar één ding is zeker: op de meeste vragen die gesteld kunnen worden tijdens een sollicitatiegesprek kun je je goed voorbereiden.

Antwoord op jouw sollicitatievraag

Heb je een vraag die je graag door ons beantwoord wilt hebben?
Stuur jouw prangende vraag naar: post@werkstudent.nl!

Nieuwste vacatures

Verkoopmedewerker Van Gogh Museum

Word jij enthousiast van verkopen, ervaring in een internationale omgeving op doen en woon je in Amsterdam? Dan is de functie verkoopmedewerker bij het Van Gogh Museum wellicht jouw nieuwe (bij)baan

Verkoopmedewerker Van Gogh Museum

Data verzamelaar

Ben jij een accurate en analytische wo-student bezig met een medische opleiding en lijkt het je leuk om minimaal 6 uur per week aan de slag te gaan bij een start-up als data verzamelaar? Reageer dan snel!

Data verzamelaar

Senior projectleider

Nieuwbouw, verbouw- en renovatieprojecten binnen het Amsterdam UMC, locatie VUmc

Senior projectleider

Kijk hier voor alle vacatures van De Werkstudent in omgeving Amsterdam en Schiphol