1001 Sollicitatievragen: wanneer kan je beginnen?

1001 Sollicitatievragen: wanneer kan je beginnen?

Als je sollicitatiegesprek erg goed verloopt en deze vraag wordt je gesteld, dan is dat meestal wel een goed teken. We hebben het dan over de vraag: wanneer kan je beginnen?

Waarom wordt deze vraag gesteld?
Allereerst natuurlijk omdat een werkgever wil weten wanneer je kan beginnen, maar ook omdat hij/zij wil weten hoe lang jij eventueel nog aan andere werkzaamheden bent verbonden.

Hoe antwoord je?
Het is erg verleidelijk om gelijk enthousiast te zeggen dat je direct kan beginnen. Maar wees voorzichtig voordat je zulke snelle keuzes maakt. Bedenk eerst goed wat je opzegtermijn is bij je huidige werkgever indien van toepassing. Zijn alle arbeidsvoorwaarden al goed besproken? Heb je wel goed onderhandeld?

Geef aan dat dit afhankelijk is van een aantal factoren en dat dit laat weten als je de baan krijgt. Wil je nog een aantal dingen overwegen, dan kan je aangeven dat er je er graag 1 nachtje de tijd voor neemt om een goede beslissing te kunnen nemen. Natuurlijk laat je hier wel goed doorschemeren (indien van toepassing) dat je erg enthousiast bent geworden en graag zou wil werken bij de organisatie.

Ga naar het overzicht van alle sollicitatievragen in een sollicitatiegesprek.

Vind op onderwerp