11 TED talks die jou op weg helpen in je werkleven

11 TED talks die jou op weg helpen in je werkleven

TED talks: 

Ze zijn vernieuwend, leerzaam en fascinerend om te volgen. Elk jaar worden sprekers – van over de hele wereld - uitgenodigd om een verpletterende presentatie te geven over hun expertise, een bepaald project of een bijzondere ervaring. Regelmatig komen ook ontdekkingen in het werkleven aan bod. Dit zijn onze 11 favorieten.

Leiderschap

 1. Hoe benader je op meerdere manieren problemen zodat je ze sneller op kan lossen? Carol Dweck onderzocht de ‘growth mindset’.
 2. Sociaal psycholoog Amy Cuddy presenteerde het effect van lichaamstaal. Hoe deze invloed heeft op hoe anderen ons zien, maar ook op hoe wij onszelf zien. Wist jij dat het aannemen van een powerpose - zelfs bij wat gebrek aan zelfvertrouwen - onze kans op succes vergroot?
 3. Droom jij over het runnen van een bedrijf? Business strateeg Knut Haanaes zocht uit wat goede organisaties succesvol maakt en welke 2 valkuilen je beter kunt vermijden.

De baan vinden die bij jou past

 1. Scott Dinsmore, oprichter van carrière platform Live your Legend, stopte met de baan die hem ellendig liet voelen en ontdekte van welk werk zijn hart sneller ging kloppen. Hij geeft tips over hoe jij een ‘geweldige’ baan vindt en licht toe waarom het uitvoeren van banen die goed-staan-op-je-cv slecht is.
 2. In een talk over het menselijk potentieel deelt Jason Shen nieuwe inzichten over hoe werkzoekenden zichzelf aantrekkelijker kunnen maken - en waarom werkgevers vaardigheden boven ervaring moeten kiezen.
 3. Voor ‘het loopbaan advies dat je nooit kreeg’ moet je bij Susan Colantuono zijn. Zij richt zich vooral tot de vrouwen. Waarom blijven vele vrouwen hangen op een bepaald punt in hun loopbaan? Hoe komt het dat zij minder vaak doorgroeien naar hoge functies?

Prestatie & motivatie

 1. Al jaren wordt stress gezien als vijand voor onze gezondheid. Psychologe Kelly McGonigal dringt ons aan om stress als iets positiefs te zien en kan je zelfs vertellen hoe je het beste uit stress haalt.
 2.  Volgens Adam Grant heeft elke werkplek 3 soorten werknemers: gevers, nemers en matchers. Hij legt uit hoe je ontdekt welke persoonlijkheid jij bent en biedt strategieën aan om succesvol met elkaar samen te werken.
 3. Wat motiveert ons om te werken? Dan Ariely onderzocht het in twee experimenten. Spoiler: geld is niet het antwoord!

Werkgeluk

 1. Falen moet het nieuwe succes worden, vindt auteur en ondernemer Leticia Gasca. Door schaamte en vernedering worden de verhalen van falen vaak niet gedeeld. Terwijl die juist heel leerzaam zijn en het verschil maken. Haar presentatie ‘Falen met aandacht’ is daarom een oproep aan ieder om zich open te stellen voor mislukkingen en deze te delen.
 2. Hard werken om gelukkig te worden of doen waar je gelukkig van wordt? In een grappige toespraak betoogt Shawn Achor hoe belangrijk het is om geluk als uitgangspunt te nemen. Want uiteindelijk inspireert geluk ons het meest ??om productiever te zijn.

Vind op onderwerp

INSPIRATIE CARRIERE ONTWIKKELING PERSOONLIJKE TOEKOMST TEDTALKS ONDERNEMEN