Social Recruitment via pinterest

Social Recruitment via pinterest
Door de immense groei van het relatief jonge sociale netwerk pinterest wordt het steeds interessanter om te kijken wat de recruitmentmogelijkheden zijn via dit kanaal. Pinterest is een virtueel prikbord waar je foto's en afbeeldingen kan delen met andere pinboarders.
Doordat je direct alles kan delen wat anderen hebben gepind kunnen afbeeldingen erg snel verspreid worden. Je kan zelf bepaalde boards onderhouden rond een bepaald thema.

Als bedrijf kan je slim gebruik maken van pinterest door onder meer je eigen producten te pinnen en te volgen. Daarnaast kan je natuurlijk liefhebbers van bepaalde merken volgen. Door patronen te bestuderen kunnen trendsetters worden herkend. Met de pins van deze trendsetters krijg je directe informatie over producten (kleding, schoenen) die wel of niet populair zijn.

Het aanprijzen of slim pinnen van diensten ligt minder snel voor de hand. Echter de eerste boards die volledig gericht zijn op de werving van kandidaten zijn al gespot. Door een moodboard weer te geven over alle typische kenmerken van een specifieke baan bereik je een geheel nieuw publiek en wellicht de geschikte kandidaat.

Omgekeerd kan het natuurlijk ook. Door pinterest hoef je geen gebruik meer te maken van een cv-opleuk-site die je cv op een grafische wijze neer zet. Zet jezelf in de schijnwerpers via passende afbeeldingen die je persoonlijkheid weerspiegelen.

Vind op onderwerp