Wat doe je na afloop van het sollicitatiegesprek?

Wat doe je na afloop van het sollicitatiegesprek?

Meestal word je na het gesprek verteld hoe de procedure verder verloopt. Je wordt telefonisch of via de e-mail op de hoogte gesteld. Wanneer het gesprek positief was, word je nog voor een tweede gesprek of asessment (test) uitgenodigd. Is het gesprek echter niet op een match uitgekomen, word je of ter plekke geïnformeerd of word je hiervan later op de hoogte gesteld.

Schrik niet als blijkt dat je het niet geworden bent. Misschien past de functie niet goed bij je ervaring of is er een kandidaat uitgekozen die net wat meer ervaring heeft. Maar om uit dit verlies ook je voordeel te halen, is het goed om na te bellen of na te vragen wat de belangrijkste doorslaggevende factoor geweest is om jou niet te kiezen, zodat je dit mee kan nemen als tip voor een volgend gesprek.

Als het even duurt voordat je wat hoort na je sollicitatie, mag je best een keer bellen of e-mailen om de status op te vragen. Ga het bedrijf of de contactpersoon echter niet 'stalken' en overladen met mailtjes/belletjes: dat zou zomaar tegen je kunnen werken!


Ga naar het overzicht van alle sollicitatievragen in een sollicitatiegesprek

.

Vind op onderwerp