Wat doet een security host?

Wat doet een security host?

Weet jij wat een security host is? Én wat een security host precies doet? In dit artikel nemen we de functie security host onder de loep en delen we alles wat je moet weten.    

Wat is een security host? 

De functie van security host is tweeledig: een security host is iemand die toeziet op de veiligheid en tegelijkertijd ook een dienstverlenende rol heeft. Als security host ben je het eerste aanspreekpunt en kunnen bezoekers bij jou terecht voor vragen of andere zaken.

Het is een verantwoordelijke en leuke functie. Het is o.a. jouw taak om een oogje in het zeil te houden voor wat betreft de veiligheid. Belangrijk is dat je iedereen ziet en dat zij jou ook goed kunnen zien. Bij elke dienst kom je in aanraking met een divers publiek. Je moet het dus ook leuk vinden om met mensen te werken.

Als security host ben je representatief en gastvrij. Je beschikt over een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Je bent communicatief sterk en te allen tijde vriendelijk. Voor de functie security host heb je geen officieel diploma nodig. De functie is flexibel en is makkelijk te combineren met ander werk of een studie.

Werkzaamheden Security Host 

Als security host bestaan jouw werkzaamheden o.a. uit:
 • Toezicht houden;
 • De veiligheid bewaken;
 • Signaleren van ongewenste situaties;
 • Handelen naar belang bij ongewenste situaties of ongewenst gedrag;
 • Uitvoeren van toegangs- en veiligheidscontroles;
 • Iedereen professioneel en vriendelijk te woord staan, helpen indien nodig.

Eigenschappen Security Host 

Het is van belang dat je als security host beschikt over de volgende eigenschappen:
 • Representatief;
 • Servicegericht;
 • Gastvrij en vriendelijk;
 • Communicatief vaardig;
 • Klantvriendelijke houding;
 • Verantwoordelijkheidsgevoel.

Werkveld Security Host

Je kunt als Security Host ingezet worden in verschillende werkvelden. Een groot deel van onze security hosts is werkzaam op Schiphol Airport. Als security host kun je ook werken op evenementen, tijdens concerten, congressen of bijeenkomsten.

Security Host op Schiphol Airport

Als security host op Schiphol Airpot is het jouw taak om de vliegveiligheid te bewaken. In deze functie assisteer je de luchthavenbeveiligers bij de controle van reizigers en hun bagage. Zo verwelkom je o.a. de passagiers, beantwoord je vragen, licht je veiligheidsprocedures toe en controleer je de bakken met bagage.

Het is jouw verantwoordelijkheid om dit traject te begeleiden. Elk jaar zijn wij op zoek naar security hosts. Ben je geïnteresseerd in de functie van security host? Én wil je werkzaam zijn op Schiphol Airport? Bekijk hier onze actuele vacatures of neem direct contact met ons op.


Security Host op evenementen

Tijdens evenementen kun je ook werkzaam zijn als security host. Deze vorm van beveiliging is uitgegroeid tot een specialisatie binnen de particuliere beveiliger. Aan jou de taak om de veiligheid van festivalmedewerkers en festivalbezoekers te garanderen. Bij deze functie is het belangrijk dat je kunt omgaan met diverse soorten mensen, situaties en publiek.

De Werkstudent is momenteel op zoek naar beveiligers voor verschillende evenementen. Ook is het mogelijk om een werk-en-leer traject te volgen als leerling evenementenbeveiliger.

Lijkt het jou nu leuk om aan de slag te gaan als security host? Bekijk hier onze beveiliging vacatures of neem contact op met een van onze vestigingen.

Vind op onderwerp